Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xetra Gold ETF (4GLD)

Goud wordt beschouwd als een vluchthaven en is in trek tijdens onzekere tijden. Volgens deskundigen wordt 5 tot 10 procent edelmetaal in de portefeuille over het algemeen beschouwd als een verstandige aanvulling in een lange termijn portefeuille. Ondanks de geopolitieke spanningen staat goud de laatste tijd echter niet op de kooplijst van beleggers. Afgelopen vrijdag maakte de Xetra Gold ETC wel een kleine sprong omhoog. Op maandag werd de verdere stijging echter weer afgeremd door de massale sell-off op de aandelenmarkten. De ETC handelt echter nog steeds boven de EMA’s van de perioden 20 en 50, wat een teken van sterkte is.

Uitleg: Om te profiteren van een mogelijke verdere stijging van de goudprijs kan men instappen in de Xetra-Gold ETC. Deze ETC is het toonaangevende fysiek gedeponeerde goudeffect in Europa. De goudvoorraad neemt toe wanneer beleggers via de beurs deelbewijzen van Xetra-Gold kopen. Beleggers kunnen het fysiek gedeponeerde goud ook laten leveren, wat nog een extra stimulans is om te kiezen voor deze aanbieder.

Xetra Gold ETF (4GLD) | ETF van de week

Set-up: Bij koersen boven de 57,25 euro zou het openen van een long positie in de ETC veelbelovend kunnen zijn. De trade dekken we af met een stoploss onder de low van vrijdag. Hiermee wordt een prima risk/reward van boven de 2 gecreëerd.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag de Xetra Gold ETF (4GLD) volgen? Volg dan de trade in LYNX Basic middels onderstaande button.

Xetra Gold ETF (4GLD) setup | ETF van de week
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart