ETF van de week: HANetf Sprott Uranium Miners UCITS (U3O8)

Door Achim Mautz


Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS (U3O8)

De HANetf Sprott Uranium Miners ETF volgt de North Shore Sprott Uranium Miners Index. Deze index geeft ons toegang tot bedrijven van over de hele wereld die betrokken zijn bij de exploratie, mijnbouw en/of verwerking van uranium. Aan het begin van het jaar zagen we een wat grotere stijging in deze ETF, maar kort daarna daalden de prijzen weer.

Uitleg: Nadat grote posities in de ETF zoals Cameco, Uranium Energy en Nexgen Energy onlangs op de kooplijsten van beleggers stonden, zou het tij nu weer kunnen keren. De stijging van de ETF in april werd gevolgd door een grote bearish candle. Daarna zagen we prijzen consolideren. In ons scenario willen we wachten op een duidelijk signaal van zwakte voordat we short gaan. Daarom wachten we op een bevestiging van de bearish impuls.

Set-up: Als de verkoopdruk toeneemt, kan een shortpositie worden geopend bij een doorbraak onder de steun op 9,95 euro. De stop zou na de entry boven de candle van maandag kunnen worden geplaatst. Als de ETF de grote rode candle van 16 april en dus de EUR 10,80 eerder passeert, dan moet de short set-up worden geannuleerd.

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS (U3O8) | HANetf Sprott Uranium Miners UCITS chart
HANetf Sprott Uranium Miners ETF | HANetf Sprott Uranium Miners UCITS kores
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.