Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Core DAX UCITS ETF (EXS1)

De EXS1 ETF geeft ons de mogelijkheid om deel te nemen aan de prestaties van de toonaangevende Duitse index, de DAX. Deze ETF geeft ons directe toegang tot de 40 grootste en meest verhandelde bedrijven in Duitsland. De DAX is de afgelopen weken sterk gestegen. De koersen hebben nu bijna de top bereikt die in juli van dit jaar werd neergezet.

Uitleg: Met de sterke stijging van de Duitse benchmarkindex in de afgelopen dagen zijn de koersen erg ver van de EMA 50 verwijderd geraakt. Dit vergroot de kans dat de DAX nu zou kunnen corrigeren. In het geval van een correctie van de totale markt zou een short positie in de EXS1 ETF ons kunnen laten profiteren hiervan. De risk/reward van onze set-up van 6,8 is zeer aantrekkelijk. Als de stijging echter aanhoudt, hebben we onze trade afgedekt met een krappe stop. We definiëren het gebied rond de EMA-50 als het koersdoel voor ons shortscenario.

Set-up: Bij koersen onder € 137,10 zou men een short trade kunnen uitvoeren. In onze set-up plaatsen we de stop-loss dicht boven de candle van maandag na de entry.

Koers ishares dax etf | ishares core dax exs1 etf
etf van de week: ishares dax etf | ishares core dax exs1 etf
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart