ETF van de week: iShares Nasdaq US Biotechnology ETF (2B70)

Door Achim Mautz


Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

iShares Nasdaq US Biotechnology ETF (2B70)

Deze Amerikaanse biotechnologie-ETF geeft ons de mogelijkheid om deel te nemen in de prestaties van bedrijven die genoteerd staan op de NASDAQ in de biotechnologie- en farmaceutische sector. Het duidelijke voordeel van het effect is dat het ons een gediversifieerde blootstelling geeft aan de biotechnologiesector. Nadat de ETF eind vorig jaar sterk steeg, volgde een langere periode van zijwaartse beweging.

Uitleg: Omdat het nooit mogelijk is om precies te voorspellen welk biotechnologiebedrijf als volgende een blockbuster geneesmiddel zal ontwikkelen of zowel positieve als negatieve studieresultaten zal publiceren, helpt de brede positionering van de ETF ons om tegelijkertijd kansen te vergroten en risico’s te beperken. Topbedrijven zoals Gilead Sciences, Amgen, Biogen en Illumina zijn vertegenwoordigd in dit effect. Wat de grafiek betreft, hebben we de afgelopen dagen kopers zien terugkeren.

Set-up: Een uitbraak boven € 5,97 zou ons in staat stellen een long positie te openen. De positie zou kunnen worden afgedekt met een stoploss op € 5,74. We zien ruimte voor een stijging richting ons berekende koersdoel op € 6,50.

iShares Nasdaq US Biotechnology ETF | Nasdaq US Biotechnology ETF chart
iShares Nasdaq US Biotechnology ETF | Nasdaq US Biotechnology ETF koers
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.