ETF van de week: iShares Oil & Gas Exploration & Production (IS0D)

Door Achim Mautz


iShares Oil & Gas Exploration & Production UCITS
ISIN: IE00B6R51Z18
|
Ticker: IS0D
|
Valuta: EUR
Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

iShares Oil & Gas Exploration & Production (IS0D)

De iShares Oil & Gas Exploration & Production ETF geeft beleggers de mogelijkheid om blootstelling te krijgen aan een breed scala van wereldwijde bedrijven die profiteren van olie- en gasexploratie en -productie. De grotere posities van de ETF omvatten bedrijven als ConocoPhillips, Marathon Oil, Canadian Natural Resources en Diamondback Energy. De ETF heeft de afgelopen maanden sterke winsten geboekt en heeft onlangs een beperkte terugval laten zien.

Uitleg: Een stijgende olieprijs drijft de winsten van bedrijven in de olie- en gassector op. Dit zou de hele sector verder kunnen stimuleren. Het openen van een long positie in deze Oil & Gas Exploration & Production ETF is een manier om te profiteren van een stijgende olieprijs. Aan de andere kant, als de koers onder de EMA-20 sluit, dan zou de 50-dagen het volgende neerwaartse koersdoel zijn.

Set-up: Vanuit technisch oogpunt zou een positie kunnen worden geopend na een uitbraak boven de recente top op 27,15 euro. Na het instappen zou de positie kunnen worden afgedekt met een stoploss onder de recente low op 26,25 euro. Het zou belangrijk zijn voor de prijs van light sweet crude oil om zo lang mogelijk boven de 80 USD per vat te blijven.

Grafiek iShares Oil & Gas Exploration & Production (IS0D) | ETF van de week
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.