Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xetra GOLD (4GLD)

Goud wordt al eeuwenlang beschouwd als een opslagplaats van waarde en als terugvalbasis in tijden van crisis. Spaarders proberen hun vermogen met het edelmetaal te beschermen tegen oorlog en inflatie. Zelfs als andere beleggingen winstgevender zouden zijn, adviseren experts om een deel van het vermogen in goud te beleggen. Ongeveer 5% tot 10 goud in de portefeuille wordt beschouwd als een verstandige toevoeging. Na een zijwaartse fase trekt de Xetra Gold ETC weer aan.

Uitleg: : De ECB verhoogde afgelopen donderdag opnieuw de belangrijkste rentetarieven in de eurozone. Daarnaast werden de groeiverwachtingen naar beneden bijgesteld en de inflatieverwachtingen verhoogd. Stagflatie in Europa wordt nu zeer waarschijnlijk geacht. In een dergelijke omgeving heeft de goudprijs zich in het verleden sterk ontwikkeld. Om te profiteren van een verdere prijsstijging van het edelmetaal, kan men de Xetra-Gold ETC overwegen.

Set-up: Bij koersen rond de € 58,00 zou men een long positie kunnen openen. De trade kan worden afgedekt met een stoploss onder de GAP. Meer defensieve traders kunnen ook een stoploss onder de 200-dagenlijn overwegen.

xetra gold etc | xetra gold etc koers | Beleggen in goud
xetra gold etc | xetra gold etc kosten | ETF van de week
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID information.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart