Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xetra GOLD (4GLD)

Met de Xetra-Gold ETC hebben we de mogelijkheid om te beleggen in het belangrijkste fysiek gedeponeerde goudeffect in Europa. Het goudbezit wordt vergroot wanneer beleggers Xetra-Gold-aandelen via de beurs kopen. Voor elk Xetra-Gold aandeelcertificaat wordt precies één gram goud in de centrale kluis gedeponeerd. Het ETC biedt ook de mogelijkheid om het fysiek gedeponeerde goud te laten leveren.

Uitleg: Goud lijkt weer in trek bij beleggers na de eerder sell-off. De afgelopen dagen zagen we eindelijk weer kracht. Goud profiteert van een zwakkere dollar en seizoensinvloeden. Omdat het edelmetaal wordt verhandeld in Amerikaanse valuta, maakt een dalende dollarkoers goud goedkoper voor potentiële kopers buiten de dollarzone. Hierdoor neemt ook de vraag toe. Om te profiteren van een verdere stijging van de goudprijs, kunt u beleggen in de Xetra Gold ETC.

Set-up: In onze set-up willen we wachten op prijzen boven € 57,46 om een long positie te openen in deze goud ETC. De trade kan worden afgedekt met een stoploss op € 56,59. Na een technische uitbraak zien ruimte voor een stijging richting de toppen van eerder dit jaar.

Xetra Gold etc | Xetra Gold etc chart
Xetra Gold ETC in het TWS Handelsplatform
Xetra Gold etc | Xetra Gold etc kosten

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID information.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart