Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xetra GOLD ETF (4GLD)

Ondanks alle crisissen van vorig jaar stond goud het grootste deel van de tijd niet op de kooplijst van de belegger. Maar de laatste weken zagen we eindelijk weer kracht. Met het Xetra-Gold ETF hebben wij de mogelijkheid om te beleggen in het belangrijkste fysiek gedekte goudeffect in Europa. Het goudbezit wordt vergroot wanneer beleggers via de beurs Xetra-Gold-eenheden kopen. Voor elk Xetra Gold-aandeelcertificaat wordt precies één gram goud in de centrale kluis gedeponeerd. De ETF biedt ook de mogelijkheid om het fysiek gedeponeerde goud te laten leveren.

Uitleg: Goud profiteert van een zwakkere dollar en seizoenseffecten. Aangezien het edelmetaal in Amerikaanse valuta wordt verhandeld, maakt een dalende dollarkoers goud goedkoper voor geïnteresseerden buiten de dollarzone. Dit verhoogt ook de vraag. Om te profiteren van een verdere stijging van de goudprijs kunt u beleggen in de Xetra-Gold ETF, die zojuist een koopsignaal voor de langere termijn heeft gegenereerd.

Set-up: In onze set-up willen we een longpositie openen in de goud ETF met een limietorder op 56,00 euro. De trade kan worden afgedekt met een stoploss onder de uitbraakcandle. Meer defensieve traders zouden hier ook kunnen kiezen voor een stoploss onder het gebied onder de uitbraakcandle.

Xetra Gold koers | Xetra Gold ETF | Xetra Gold (4gld)
Xetra Gold koers | Xetra Gold ETF | Xetra Gold (4gld)

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart