Terugblik op de dertiende editie van het LYNX Beleggersdebat

Door Terugblik op de dertiende editie van het LYNX Beleggersdebat


Op maandag 18 maart 2024 heeft LYNX voor de dertiende keer op rij het grootste online beleggersdebat van de Benelux georganiseerd. Live vanuit het Bimhuis gaven maar liefst zes experts hun tips voor en visie op de rest van het beursjaar. Onder leiding van Gerben van Driel gingen de experts in de eerste ronde met elkaar in discussie over dé hot topics van 2024. In de tweede ronde werden enkele tips voor het beursjaar gedeeld in een Europese en een Grensverleggende Ronde.

Heeft u de uitzending van het LYNX Beleggersdebat onverhoopt niet bij kunnen wonen? Dan is het via onderstaande link mogelijk om het debat terug te kijken.

Champagnemoment LYNX Beleggersdebat 2024

De hot topics van 2024

Het eerste deel van de avond stond in het teken van de macro omgeving. Beleggingsexperts Justin Blekemolen, Corné van Zeijl en Jeroen Blokland gingen in debat over de hot topics van 2024 en vanachter de desks gaven de analisten hun oordeel over het beleggingsklimaat.

Onze kijkers konden vanuit huis ook meedoen met dit onderdeel door via Twitter per topic aan te geven met welke expert zij het het meest eens waren. Het eerste hot topic ging over de rente, met vragen als ‘Wat gaan de centrale banken met de rente doen in 2024?’ en de stelling ‘De Fed gaat de beleidsrente helemaal niet verlagen’. Van de mensen die de poll invulden op Twitter kon 50% zich het meest vinden in de visie van Justin op de rente.

Het tweede topic ging over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, met in het bijzonder de impact van deze verkiezingen op de beurs. Met dit tweede hot topic wist Corné van Zeijl de meeste stemmen naar zich toe te trekken. 45,5% van de stemmers op Twitter vond zijn verhaal over de Amerikaanse verkiezingen het sterkst.

Het laatste hot topic was niets minder dan Artificial Intelligence. De experts probeerden antwoord te geven op de vraag hoe u als belegger in kunt spelen op deze nieuwe trend. De stemmers waren verdeeld over de vraag met welke expert zij het het meest eens waren. Uiteindelijk wist Jeroen Blokland met dit topic de meeste stemmers voor zich te winnen. Bent u benieuwd naar de beste AI aandelen voor 2024? Lees dan ons artikel over beleggen in kunstmatige intelligentie.

Dé beleggingstips voor 2024

Beleggingsexperts Hildo Laman van IEX, Pascal Paepen van de KU Leuven en Nico Inberg van DeAandeelhouder.nl gingen met elkaar de strijd aan tijdens de tiprondes. Dit jaar hadden we wederom een Europese en een Grensverleggende Ronde.

Aan Hildo Laman de eer om de Europese Ronde af te trappen. Zijn tip voor 2024 is Heidelberg Materials (HEI1), een van ‘s werelds grootste geïntegreerde fabrikanten van bouwmaterialen en -oplossingen met leidende marktposities in onder andere cement en stortklaar beton. Pascal Paepen tipte Financiere de Tubize (TUB) en Nico Inberg koos voor het aandeel Alfen (ALFEN). Zowel Hildo Laman als Pascal Paepen gaven groen licht voor deze laatste tip in de Europese Ronde.

In de Grensverleggende Ronde kwamen de experts opnieuw met verschillende interessante tips voor het huidige beursjaar. Hildo Laman kwam met het aandeel PulteGroup (PHM), de nummer 4 huizenbouwer in de Verenigde Staten. Als we kijken naar de overige experts tipte Pascal Paepen verrassend genoeg Disney (DIS), een bedrijf dat het de afgelopen jaren niet goed heeft gedaan op de beurs. Volgens Paepen is de turn-around echter goed op weg en met zijn tip kon hij ook op steun van de andere twee experts rekenen. Nico Inberg’s tip voor 2024 is short gaan in Apple (AAPL).

De expert met de meest interessante tips: Nico Inberg

De kijkers thuis bepaalden via X wie van de experts de meest interessante tips gaf. In de Europese ronde was er geen absolute winnaar onder onze kijkers. Zowel Financiere de Tubize (Pascal Paepen) en Alfen (Nico Inberg) kregen 35,3% van de stemmen.

In de Grensverleggende Ronde was het Nico Inberg wiens tip als meest interessant werd aangemerkt door onze Twitterende kijkers. Maar liefst 63,6% van de stemmen ging naar short gaan in het aandeel Apple (AAPL) dat door Inberg werd getipt.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in de aandelen die zijn besproken in het LYNX Beleggersdebat. U heeft toegang tot 150 beurzen in 33 landen. Bekijk het aanbod: