Aandeel Trigano: een geweldige korte termijn belegging

Er zijn tijden dat een aandeel een onberispelijke kandidaat is voor korte-termijn trades. Zo’n aandeel vertoont dan de perfecte neigingen op korte termijn die zorgen voor een goed winstpotentieel. Het aandeel Trigano is daar precies één van en kan voor nog een heleboel korte termijn opportuniteiten zorgen in de toekomst, waar uzelf ook gebruik van kunt maken. Daarom zult u in dit artikel alles te weten komen over het bedrijf Trigano, het aandeel Trigano, en hoe u zelf kunt profiteren van de korte-termijn schommelingen.

De volgende onderwerpen worden besproken over aandeel Trigano:

 

Het bedrijf Trigano

Trigano (HOLD, 3% opwaarts potentieel) is de in Frankrijk gevestigde Europese leider in ontwerp en productie van vrijetijdsvoertuigen en kampeermateriaal. Het bedrijf had in 19/20 (het boekjaar eindigt op 31 augustus) een omzet van € 2,3 miljard en biedt werk aan 8.735 mensen in veertien Europese landen.

Een zalig aandeel voor korte termijn trades

Het aandeel Trigano is het aandeel waar we al het meest korte termijnwinst op gemaakt hebben de voorbije twee jaar. Het aandeel is zeer volatiel, zonder noemenswaardige reden behalve dan de cyclische aard van de bedrijfsactiviteit. Dat bood al heel wat opportuniteiten om bij een serieuze dip aan te kopen en op zeer korte termijn een mooie winst mee te nemen. Zo maakten we de voorbije achttien maandEN drie keer een winst van +29,5%, +27,4% en +9% op respectievelijk twee en vier maanden tijd.

De pandemie legt het bedrijf Trigano geen windeieren

De lente en zomer van 2020 is onvergetelijk voor de verkeerde reden, maar voor het bedrijf was dit een zegen bovenop de demografische piramide met de steeds ouder wordende bevolking, die al op zich een rugwind voor het bedrijf is. Gepensioneerden hebben nu eenmaal meer tijd om langere vakanties met de motorhome te gaan doen. Het comfort blijft een knelpunt maar ook op dat vlak zijn de hedendaagse motorhomes niet meer te vergelijken met die van pakweg twintig jaar geleden.

De omzetcijfers voor het volledige jaar werden vandaag nabeurs gepubliceerd en deze lagen -6,2% lager dan vorig jaar, ondanks de lockdown(!), met € 2,18 miljard (18/19: € 2,32 miljard). Vooral het laatste kwartaal toont de sterke vraag aan met een stijging van +33,7% van de omzet. Vooral de motorhomes (72% van de omzet) deden het goed met een stijging van +41%.

Voor het volledige jaar was de daling van de motorhomes dan ook minder zwaar (-5,4% tot € 1,6 miljard) dan voor caravans (-11,3% tot € 169 miljoen). Het bedrijf meldt dat de voorraad bij de klanten nog steeds op een abnormaal laag niveau staat en dat zorgt voor een bijzonder hoog orderboek voor Trigano. Ook 2021 belooft dus een sterk jaar te worden, wat we in onze waardering opgenomen hebben. De sterke groei moet vanuit het hele continent komen, maar vooral Duitsland krijgt nog een duw in de rug door de steeds ouder wordende bevolking.

Aandeel Trigano: een geweldige korte termijn belegging

Het aandeel Trigano weerspiegelt de toegenomen vraag naar vrijetijdsvoertuigen

Het aandeel steeg de laatste maanden dan ook spectaculair van het dieptepunt midden in de corona paniek van maart van 43,2 tot het actuele niveau van € 107,1. Het schrijven van deze teaser, maar ook de bekendmaking van de jaaromzet (vandaag) deed ons de waardering herbekijken en we besluiten ons koersdoel dan te verhogen van € 91,8 naar € 108,8 wat een HOLD aanbeveling inhoudt aan de huidige koers. Onze assumpties om aan dit koersdoel te komen vinden we persoonlijk al behoorlijk agressief en daarom verwachten we geen verdere stijging voor de komende twee jaar. Eens de vliegtuigen terug van de grond komen, verwachten we dat het aandeel wat terug gaat zakken, maar we geloven alvast dat elke prijs onder de € 92,5 vanaf heden een koopje zou zijn.

Opvolging verzekerd

Op 29 juni van dit jaar maakte het familiebedrijf bekend dat de opvolging nu officieel verzekerd werd. Eigenaar en CEO François Feuillet zal de fakkel geleidelijk aan overdragen aan de 48-jarige Stéphane Gigou. De man heeft een carrière uitgebouwd in de auto-industrie. Eerst bij Renault en daarna bij Fiat Chrysler waar hij sinds 2017 CEO was van Fiat bedrijfswagens, goed voor een omzet € 5 miljard. De ondertussen tweeënzeventig jarige heer Feuillet zou zijn ervaring en kennis wel nog ter beschikking stellen in de Raad Van Bestuur, wat wij een positief element vinden. Iemand die een bedrijf kan laten groeien als kool, zoals hier is gebeurd, is altijd goed om zo lang mogelijk bij het bedrijf te betrekken. En ook in de Raad Van bestuur is de opvolging en betrokkenheid van de familie verzekerd wetend dat dochter Alice (drieëndertig jaar oud) er reeds in zetelt sinds 2011.

Als we de beurskoers van het aandeel Trigano van de laatste zeventien jaar erbij nemen, hoeven we geen verdere uitleg te geven bij de prachtprestatie van de heer Feuillet en zijn familie. Noteer dat het aandeel in 2018 een stevig oplawaai kreeg door de angst voor een harde Brexit (dit was wat ons betreft niet bijzonder gegrond) Daarbij de vrees voor een afkoelende economie in combinatie met klanten die hun campers met oudere dieselmotoren kwijt wilden en zodoende wachtten met investeren in de nieuwere, minder vervuilende alternatieven. Inderdaad, dit aandeel is en blijft cyclisch van aard te noemen. Een motorhome kopen weeg je immers veel meer af tijdens een economisch moeilijke periode, wat een deel van volatiliteit verklaart.

De strategie evolueert nu meer naar aandeelhoudersremuneratie

Nu de droom van de familie om marktleider te worden in Europa waarheid is geworden, hoeft de cashflow vanaf heden dan ook in mindere mate gebruikt te worden om overnames te doen. Inderdaad, groei in het verleden werd hoofdzakelijk verwezenlijkt door andere bedrijven op te kopen. Het bedrijf deed dit echter via eigen middelen wat uitzonderlijk is. De balans verkeert door het gebrek aan schulden en slechts zeer beperkte goodwill in topvorm wat u als belegger gerust moet stellen.  De beperkte goodwill toont aan dat de overnames gebeurden aan een goede prijs.

Er komt nu ruimte vrij om terug te geven aan de aandeelhouders van Trigano in de vorm van dividend. Zoals de grafiek hieronder aangeeft zijn de eerste signalen overduidelijk. De laatste vier jaar verdubbelde het dividend en wij zien ruimte om deze op korte termijn te doen stijgen naar € 5 per aandeel. Met een kleine kanttekening dat het bedrijf zijn ambities om ook verticaal te groeien via verdere overnames niet onder stoelen of banken steekt. Dit kan ervoor zorgen dat het werkelijke dividend uiteindelijk onder de € 5 blijft. Hoe dan ook, we zien daar zeer positieve signalen voor de aandeelhouder.

Desondanks blijft zelfs aan € 5 per aandeel het dividendrendement niet bijzonder aan deze koers. De andere kwalitatieve parameters maken dat echter meer dan goed. Het lage dividendrendement vinden wij overigens niet erg, gezien dit een niet-Belgische onderneming is, waardoor wij als Belgen sowieso dubbel belast worden op de dividenden. We zien het aandeel Trigano dan ook meer als een mogelijkheid om kort op de bal te spelen en gebruik te maken van korte termijn fluctuaties in de prijs.

kwaliteitsparameters - aandeel Trigano

Dus wat is de conclusie voor het aandeel Trigano? Het aandeel is door zijn volatiliteit een van onze favorieten om op korte termijn op te handelen en winst te nemen. Ook op lange termijn vinden wij dit een goede investering in een goed bedrijf. Uiteraard wel aan de juiste prijs. De positieve effecten van de pandemie op de korte- en middellange termijn zijn vanaf vandaag alvast geïncorporeerd in de waardering die stijgt van € 91,8 naar € 108,8.

Disclaimer: dit artikel is geen aanzet tot het uitvoeren van een transactie maar is wel bedoeld uw eigen beslissing te ondersteunen. U bent de uiteindelijke verantwoordelijke van uw transacties.

Bonconsul

Bonconsul

Bonconsul is een one stop shop solution voor mensen die hun zoektocht naar de juiste aandelen gemakkelijk en boeiend willen maken. Het platform is 24/7 online bereikbaar en u krijgt bovendien én nieuwsberichten én waardering én dagelijkse beurstips direct in uw mailbox. Gedaan dus met wachten op dat wekelijkse magazine.

Daarnaast kan u perfect de  transacties vrijwillig volgen indien u dat wenst. Dankzij de samenwerking met LYNX kost een jaarabonnement slechts €199 in plaats van €299. Meer info op www.bonconsul.be of contacteer Bonconsul voor een één op één rondleiding op het platform.

Gerelateerde artikelen