TA: ‘Experimentele stijging op de beurs’

Voorbeurs werd duidelijk dat Wall Street fors hoger aan de nieuwe handelsweek zou beginnen dankzij de hoopvolle berichten over een experimenteel Covid-19 vaccin.

MODERNA INC. (MRNA) + 20/120-daags BollingerBands

Het aan de Nasdaq genoteerde MODERNA INC. (MRNA) maakte vandaag voorbeurs bekend een middel te hebben gevonden om het COVID-19 virus te neutraliseren. Het is dan ook bijna vanzelfsprekend dat het aandeel bij de opening omhoog schoot. De explosieve stijging duwde de openingskoers uit de 20-daags en 120-daags statistische bandbreedte van de BollingerBands. Een dergelijke slingerbeweging heeft zelden een duurzaam karakter, maar dat neemt niet weg dat de aandacht nu wel wereldwijd in positieve zin is getrokken om meer speculatieve vraag te verwachten. Met enig geduld valt de beurskoers terug naar haar 20-daags gemiddelde (thans rond $ 55). Dit is een soort technisch recept om een beetje verantwoord te experimenteren met zeer volatiele aandelen.

INOVIO PHARMACEUTICALS (INO) + 20-daags BollingerBands + 120-daags gemiddelde

Het aandeel INOVIO PHARMACEUTICALS (INO) is eerder dit jaar een onderwerp van studie geweest met betrekking tot de speculatiedrift in aandelen van bedrijven die iets willen ontwikkelen tegen het COVID-19 coronavirus. De koersontwikkeling in maart dit jaar toont aan hoe explosief de beweeglijkheid kan toenemen. De beurskoers van Inovio Pharmaceuticals  steeg in korte tijd van $ 4 naar bijna $ 19 boven de 20-daags BollingerBands. Maar zo hard het aandeel omhoog knalde ging het ook weer omlaag naar het 20-daags gemiddelde. Niets in de technische analyse is zaligmakend of altijd heilzaam, maar ook hier geldt dat geduld bij aankoopprikkels beloond wordt tot het 20-daags gemiddelde weer wordt opgezocht.

Dow Jones Industrial Average op uurbasis

De Dow Jones Industrial Average kreeg een positieve impuls dankzij hoopgevende berichten over een experimenteel geslaagd vaccin om de kwalijke gevolgen van het COVID-19 virus tegen te gaan. Ook zou Jerome Powell, de Fed-voorzitter, sussende woorden hebben gesproken over het voorkomen van een economische depressie waar sommigen voor vrezen. In de grafiek op uurbasis leidt de hogere opening tot een koersgat in de grafiek, maar nog niet tot een uitbraak boven de recente top van eind april. Een stijging boven de 25.000-puntengrens is nodig om het vertrouwen een nieuwe impuls te geven. Probleem is echter dat koersgaten in de grafiek vaak spoedig daarna weer worden gevuld met beursnoteringen.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen