TA: ‘Tencent volgt een Chinese wijsheid ‘

De zwakken wachten op hun kans, de sterken zoek hun kans en grijpen die, maar de wijzen creëren hun eigen kansen (Chinees wijsheid)

Shanghai & Shenzhen Composite (SSEC) vanaf 2017 + 20/120-daags gemiddelden

De beurs in Caracas (Venezuela), de Nasdaq Composite en de Nasdaq-100 index zijn recent de koerstoppen van voor het uitbreken van de coronacrisis gepasseerd. Nu komt er ook de Chinese aandelenindex bij (zie koersgrafiek). De zwakken en de sterken streden in de afgelopen twee in een symmetrische driehoek. De wijze beleggers wachten idealiter een overtuigende uitbraak af, voordat de overwinning ten gunste van een nieuwe trend wordt gevierd. De Shanghai & Shenzhen Composite is deze week vol overtuiging opwaarts uitgebroken boven de dalende weerstandlijn. Wijze beleggers respecteren de beurskoers boven beide stijgende 20/120-daags gemiddelden.

iShares China Large Caps UCITS ETF (FXC) op weekbasis vanaf 2008 + 4/24-weeks gemiddelden

Via een belang in iShares China Large Caps UCITS ETF (FXC) kan worden gestreefd het rendement te volgen van een index die bestaat uit 50 van de grootste Chinese ondernemingen die genoteerd zijn aan de Hong Kong Exchange. Een Chinese wijsheid beweert dat een pad ontstaat door er op te lopen. Een technische wijsheid beweert dat twee opeenvolgende bodems een lijn trekken om het pad te bereiden voor een volgende bodem. Dit is een boodschap die beleggers in het eerste kwartaal van dit jaar volgens de grafiek van iShares China Large Caps UCITS ETF duidelijk hebben gedaan. Dat geldt natuurlijk ook omgekeerd door het pad van de dalende weerstandlijn te respecteren.

TENCENT HOLDINGS LIMITED

Het aandeel Tencent Holdings Limited behoort tot de grootste internetbedrijven ter wereld. Aandelenbeleggers kijken vaak naar aandelenindices om het (lokale) beurssentiment te peilen voordat er verder wordt gekeken naar individuele waarden. Het maken van specifieke keuzes in individuele namen vraagt doorgaans om grondig fundamenteel onderzoek. Wie weinig tijd of kennis heeft maakt slim gebruik door te handelen in harmonie met de markt. Volgens een Chinese spreuk geeft dit de minste weerstand. Met die gedachte kunnen beleggers notie nemen van de koersuitbraak van het aandeel Tencent Holdings Limited. De markt anticipeert op een terugkeer van de groei.

 

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen