TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

Dat technologiewaarden goed presteren, dat weten we onderhand nu wel. Maar de retailsector presteert ook niet onverdienstelijk.

Ahold Delhaize afgelopen jaren

Langetermijn beleggers kijken doorgaans voorbij de fundamentele uitdagingen die zich onderweg op de beurs voordoen. Terwijl de Europese technologiesector met een rendement van ruim 17% in de afgelopen 12 maanden zich in de grote belangstelling verheugt, blijkt de Europese DJ Stoxx 600 Retail sector van de 18 Europese hoofdsectoren met ruim 10% een goede tweede plek te hebben verworven. Het aandeel Ahold-Delhaize presteert met ca. 13% beter dan het gemiddelde in de Europese retailsector. De koersgrafiek van Ahold-Delhaize toont een symmetrisch driehoek en de beurskoers noteert boven de meerjarige stijgende weerstandlijn. Dit type driehoek is meestal een continuatiepatroon. Dat belooft dus gunstige perspectieven voor kansen op een voortzetting van de lange termijn koersstijging.

WalMart Stores Inc.

Het aandeel WalMart Stores (WMT) heeft in de afgelopen 52 weken een positief koersresultaat van ruim 17% geboekt tegenover een koersstijging van iets meer dan twee procent in de Dow Jones Industrial Average. In de bekendste supermarktketen van de Verenigde Staten is dus sprake van outperformance. Natuurlijk zijn in het verleden behaalde rendementen geen garantie voor de toekomstige resultaten, maar voor het bepalen van de richting van de trend is een terugblik op de koersontwikkeling nu eenmaal nodig. De koersgrafiek van WalMart Stores toont een stijgend trendkanaal met recent een opwaartse uitbraak gevolgd door een terugval. Deze terugval leunt nu op een interne weerstandlijn rond $ 135. Trendextrapolatie biedt boven $ 135 uitzicht op een doorgaande stijgingsfase naar $ 165.

Dow Jones Industrial Average afgelopen 12 maanden

De Dow Jones Industrial Average herstelt zich in de afgelopen 24 uur van de forse intraday koersdaling (- 942 punten) begin deze week. De opgelopen koersschade wordt waarschijnlijk nog groter, want de Dow Jones index is onder de neklijn gezakt van een hoofdschoudertoppatroon. De actuele opleving is volgens het theorieboek van technische koersformaties een gebruikelijke ‘pullback’-beweging, waarbij de neklijn de rol van weerstand zou moeten vervullen. De afstand tussen neklijn (ca. 27.500) en het hoofd (afgerond op 29.200) bedraagt 1.700 indexpunten. Dat betekent een becijferd koersdoel van 27.500 minus 1.700 (= 25.800). Een spoedige verzwakking naar afgerond 26.000 wordt nu het scenario voor de nabije toekomst.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen