TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

Alles dat in verband wordt gebracht met het COVID-19 virus springt in het nieuws en springt op elkaar over. Gilead Sciences heeft last van een verkoopvirus.

GILEAD SCIENCES (GILD) vanaf oktober 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Het nieuws over het coronavirus oogt niet best. Naar verluidt zijn er vier bedrijven druk doende om een medisch bestrijdingsmiddel te ontwikkelen tegen het virus, maar er is nog niets uitgevonden dat heilzaam werkt. Een heilzame methodiek voor beleggers is kijken naar de hellingshoeken van het 20-daags en 120-daags gemiddelde in combinatie met de positie van de beurskoers. In een TA-blog over zgn. gevallen engelen begin vorige maand werd gewaarschuwd voor een koersdaling in het aandeel Gilead Sciences naar ca. $ 60,50. Het aandeel ligt nu op de ‘intensive care’.

NOVAVAX (NVAX) vanaf 2016 op weekbasis + 4/24-weeks gemiddelden

Het aandeel Novavax (NVAX) heeft dit jaar een duizelingwekkende koersstijging doorgemaakt van ca. $ 4,00 naar bijna $ 190. Zo snel als speculanten proberen te profiteren van de grote belofte in de biotechnologiesector om een winstgevend middel te ontwikkelen tegen het coronavirus, zo snel wil men zich ook weer ontsmetten van dreigende loze beloften. Het aandeel Novavax is in de periode augustus t/m september gehalveerd in beurswaarde en lijkt zich niet goed meer te kunnen herstellen van deze inzinking. De daling onder het 24-weeks gemiddelde dwingt aandelenbeleggers met hausseposities nu extra zorg te besteden om structureel overeind te blijven.

SPDR S&P Biotech ETF (XBI) op weekbasis vanaf 2018 + 4/24-weeks gemiddelden

De Amerikaanse biotechnologietracker ‘XBI’ geniet dit jaar bovengemiddelde belangstelling mede dankzij het uitbreken van het coronavirus. De biotechnologiesector is de koerstoppen van de afgelopen jaren gepasseerd en een terugval in de afgelopen maanden werd tot twee keer toe goed opgevangen op het piekniveau van 2018. De hellingshoeken van de 4-weeks en 24-weeks gemiddelden zijn nog stijgend. De XBI-ETF valt deze week terug na een test van het recente piekniveau, maar bij stijgende hellingshoeken in de gemiddelden past een ‘buy the dip’-tactiek. De vangrail ligt bij ca. $ 110 hetgeen de koersrisico’s bij een koers rond $ 116 beheersbaar maakt.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen