TA van Edward Loef – Bekaert opnieuw het bekijken waard

Het Belgische Bekaert werd op 22 oktober 2020 onder de technische loep genomen. Nu staat Bekaert ruim 20% hoger en dus het bekijken waard.

Bekaert vanaf november 2018 + 20/120-daags gemiddelden + handelsomzetten

Waarde toevoegen aan belegd kapitaal is mogelijk. Met een traditionele beleggersbril betekent dat voor veel beleggers focussen op beurskoersen die in waarde stijgen. Daarbij past een trendvolgende techniek gebaseerd op aantrekkelijke instapkansen. Een moment van zwakte onder een stijgend 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde, zoals eind vorige maand, bood zo’n instapkans. Maar ook het passeren van een weerstand blijkt (zoals vermeld op 22 oktober jl.) kan leiden tot explosief toenemende handelsomzetten, omdat iedereen opeens over elkaar heen buitelt om het in prijs stijgende object (alsnog) in portefeuille te nemen. Die verwachte rit naar € 27 komt nu in rap tempo dichterbij.

LOTUS BAKERIES vanaf eind november 2019 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte tov BFX

Speculeren op stijgende koersen is het eenvoudigst door te focussen op beurskoersen in stijgende trends. Een goede start is de positieve kruising van het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde, zoals zich voordeed op 15 juli dit jaar in het aandeel Lotus Bakeries. Een opwaartse uitbraak boven vorige koerstoppen (14 augustus jl.) geldt vervolgens als bevestiging van deze trendvolgende aanpak. Ook is het fijn wanneer de beurskoers sterker presteert dan het beursgemiddelde (zie roze relatieve sterkte lijn ten opzichte van BEL-20 index). En met een beetje geduld keert de beurskoers tijdelijk terug onder het stijgende 20-daags gemiddelde. Dan mag het heerlijke koekje worden opgepakt.

BEL-20 index vanaf november 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Op 22 oktober jongstleden werd een langetermijn grafiek van de Belgische BEL-20 index getoond op maandbasis. Onder een indexstand 3300 zou het risico sluimeren van veel lagere koersniveaus. De trend was op dat moment negatief met een beursnotering onder het 20-daags gemiddelde en onder het 120-daags gemiddelde. De meest recente zwartgekleurde dagcandles illustreren in de grafiek een positieve overgangsfase van een dalende naar een stijgende trend dankzij slotkoersen boven het 120-daags gemiddelde. Eigenlijk is de trend nu ‘neutraal’ aan te merken, maar zodra het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde wordt geduwd, dan wordt de trendkwalificatie weer ‘stijgend’.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen