TA van Edward Loef – Opluchtingsrally in Kon. BAM Groep

Aandeelhouders van Kon. BAM Groep zagen in de afgelopen vier weken de beurskoers met meer dan 70% stijgen. Is de opluchting terecht?

Kon. BAM Groep vanaf december 2019 + 20/120-daags gemiddelden

Eind vorige maand (28 oktober jongstleden) noteerde de beurskoers van Kon. BAM Groep intraday slechts € 1,00 per aandeel. Deze lage notering kwam overeen met de waarderingen begin 1989. In de hoogtijdagen van 2007 werd het aandeel op ruim € 18,00 gewaardeerd. Nu de beurskoers vandaag op gunstig bedrijfsnieuws ruim € 1,70 noteert, lijkt doorgaand koersherstel naar ca. € 2,00 een aantrekkelijke speculatieve gedachte. Het koersgat in de grafiek vandaag duidt op gebrek aan aanbod en bestaande aandeelhouders zullen nu wel even wachten totdat het piekniveau van juni is bereikt.

Technicolor SA vanaf september 2020 op uurbasis (log-schaal) + handelsomzetten

De beurskoers van het Franse electronica- en mediaconcern Technicolor noteert zojuist evenveel als het aandeel Kon. Bam Groep, maar daar houdt de gelijkenis direct op. Desondanks valt het koersverloop van Technicolor in positieve zijn op door de toenemende handelsomzetten tijdens momenten van forse koersstijgingen. Het is niet zeker of hier een specifieke marktpartij bezig is om het aandelenbelang uit te breiden, maar zeker is dat er sprake is van een proces van hogere bodems en hogere toppen deze maand. De eerstvolgende weerstand boven € 1,95 wordt gesignaleerd nabij € 2,90. Aandeelhouders van Technicolor krijgen wellicht weer wat kleur op de wangen zodra in de komende uren en/of dagen er weer een flinke pluk aandelen wordt ingeslagen.

CAC-40 index in de afgelopen drie maanden op uurbasis

De Franse beursbarometer CAC 40 index heeft zich in de periode september t/m oktober gedragen overeenkomstig het bredere aandelensentiment in Europa. Maar de relatieve sterkte (zie roze lijn) ten opzichte van de Europese DJ Stoxx 600 index kreeg twee weken een extra (kortstondige) positieve impuls. Of de ontstane outperformance van de Franse beursindex lang zal duren is ongewis. Het koersverloop op uurbasis toont nu een stijgend wigpatroon en meestal valt de beurskoers stevig terug. Dat hoeft geen slecht nieuws te zijn, want bij een indexstand rond 5100 krijgen de spijtoptanten die de rally gemist hebben een nieuwe kans om toe te happen.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen