TA van Edward Loef -Uitgewerkte vaccin-aandelen

De hype in sommige beursgenoteerde biotechnologie-aandelen gerelateerd aan de zoektocht naar een vaccin tegen Covid-19 coronavirus lijkt nu wel voorbij.

Novacyt vanaf december 2019 + 20/120-daags gemiddelden

 

Het aandeel Novacyt noteerde eind januari dit jaar vlak voor de wereldwijde uitbraak van het Covid-10 coronavirus ca. € 0,20 en werd daarna besmet met een speculatief koopvirus. Vorige maand werd op 26 oktober intraday een hoogste notering opgemaakt bij € 13,96. Vanaf dat moment lijkt de hype voorbij, want op 30 oktober en 9 november werden lagere toppen gevormd en lijkt de haast om te verkopen nu om zich heen te grijpen. Dit kan worden afgeleid uit de daling vandaag in combinatie met de dalende hellingshoek van het 20-daags gemiddelde. Bij € 6,00 of het 120-daags gemiddelde kan er misschien weer wat vraag worden verwacht.

Inovio Pharmaceuticals (INO) vanaf november 2019 + 20/120-daags gemiddelden

 

Het aandeel Inovio Pharmaceuticals (INO) heeft eind juni dit jaar bij $ 33,79 een belangrijke top gezet. Deze conclusie werd bevestigd op 1 september na de neerwaartse kruising van het 20-daags gemiddelde onder het 120-daags gemiddelde. Beide gemiddelden tonen nu een dalende hellingshoek en er tekent zich een dalende driehoek af. De lagere toppen wijzen op toenemende haast om te verkopen en dus ziet het ernaar uit dat de recente bodemniveaus in september en deze maand eerdaags kunnen sneuvelen. De hype is voorbij. Dit besef wordt nu breder geaccepteerd, nu de stijgende steunlijn is gebroken en de terugtest van deze steunlijn bij $ 12,94 deze maand werd voltooid.

Novavax (NVAX) vanaf december 2019 + 20/120-daags gemiddelden

 

De beurskoers van Novavax (NVAX) steeg vanaf $ 5,74 medio januari dit jaar na een hoogste notering op $ 189,40 begin augustus. Inmiddels is de beurskoers gehalveerd. De speculatieve intenties zijn uitgewerkt, want het 20-daags gemiddelde is onder het 120-daags gemiddelde gekruist. Deze ‘dead cross’ waarschuwt voor een ingezette dalende trendfase. Beurskoersen onder afgeleide 120-daags gemiddelden geven boven een 20-daags gemiddelde een reden om op momenten van oplevingen risicobeperkende maatregelen te nemen. De noodzaak tot verliesbeperking zal verder toenemen, na een terugval onder het 20-daags gemiddelde of bij een 20-daags gemiddelde met een dalende hellingshoek.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen