TA van Edward Loef – Spotify en Shopify klinkt best goed

De stemming zit er op Wall Street goed in. Twee klinkende aandelennamen bieden haussiers een goede aanleiding om even af te stemmen.

SPOTIFY (SPOT) vanaf 2020 + 20/120-daags gemiddelden

Sinds april 2018 noteert Spotify Technology S.A. (SPOT) aan de New York Stock Exchanage (NYSE). In maart 2020 was de beurskoers van deze leverancier van streaming muziekdiensten hard op weg om het dieptepunt van eind 2018 op te zoeken, maar door toedoen van het coronavirus is het aandeel herontdekt. Vanaf een dieptepunt in maart rond $ 110 is het aandeel Spotify gestegen tot recent boven $ 350. De opwaartse uitbraak boven $ 300 begin december werd op klassieke wijze gevolgd door een zgn. ‘pullback’- of terugtestpoging van de weerstand. Het uitbraakniveau bij $ 300 werd niet meer aangetikt, want er werd al heel snel weer aan de koopknoppen gedraaid. Een aandeel waar muziek in zit dus.

SHOPIFY (SHOP) vanaf 2020 + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel Shopify (SHOP) vertegenwoordigt de waarde van een Canadees multinationaal e-commercebedrijf en is o.a. genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE). De e-ecommerce kreeg vorig jaar door toedoen van het Covid-19 coronavirus een nieuwe impuls en bij een beursnotering boven de stijgende 20/120-daags gemiddelden is deze impuls overtuigend positief voor de haussiers op het Noord-Amerikaanse continent. Bij de actuele beursnotering aan de NYSE is het koersrisico beperkt tot aan het 120-daags gemiddelde rond $ 1030 en gloort bij een actuele beurskoers rond $ 1170 een opwaarts koerspotentieel naar ca. $ 2500. Kopen aan de onderkant van een stijgend trendkanaal moet een goed gevoel geven bij zulke aantrekkelijke waarderingen.

NYSE Composite vanaf eind 2017 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

Men beweert dat beurskoersen op de economie vooruitlopen. Alle bestaande informatie en alle hoop en vrees wordt immers in de beursindex verdisconteert. Het is bemoedigend wanneer beursindices zoals de NYSE Composite nieuwe hoogtepunten opzoeken en daarbij weerstandlijnen passeren. Nog beter is de relatief sterkere beweging van de NYSE Composite vanaf begin september 2020. De betekent dat ‘de markt’ haar vertrouwen uitspreekt in een gunstiger economisch perspectief. Boven de gebroken weerstandlijn mag worden gezocht naar aandelen waar genoeg muziek in zit. En die zijn er. Twee aandelen zijn vandaag immers al gespot en genoteerd op de boodschappenlijst.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen