TA van Edward Loef – Beleggen in een E-commerce roos

Een persbericht van The Zur Rose Group op 21 januari jongstleden meldde groei in alle markten op kwartaalbasis. Beleggers buitelen over elkaar heen.

ZUR ROSE GROUP  op weekbasis (log-schaal)

THE ZUR ROSE GROUP trekt in de Europese DJ Stoxx 600 index de aandacht naar zich toe. De koersprestatie dit jaar (+58%) zet het aandeel met stip bovenaan de lijst van winnaars. De koersgrafiek op weekbasis toont een krachtige opwaartse uitbraak boven het piekniveau van vorig jaar. De langgerekte week candles dit jaar duiden op een zeer krachtige vraag, waardoor het verleidelijk is om te fantaseren over een stijging naar de bovenkant van het stijgende trendkanaal, in de semi-logaritmisch afgebeelde koersgrafiek. In de komende twee maanden kan de beurskoers zomaar nog eens 50% verder oplopen. De weg omhoog is mogelijk niet zonder gevaarlijke dorens, maar dat weet iedereen die de mooiste roos uit de Europese beursindex in de portefeuille wil nemen.

Delivery Hero op weekbasis (log-schaal)

Het online bestellen van maaltijden en het thuisbezorgen is wellicht een trend die past bij de huidige generatie beleggers. De beurskoers van het Duitse Delivery Hero nam eind 2019 een hoge vlucht na de opwaartse uitbraak boven de koerstop van 2018. De gepasseerde weerstand acteerde tijdens de coronapaniek op de beurs als nieuwe steun en springplank voor een grote sprong voorwaarts. Extrapolatie van de meerjarige trend biedt nog ca. 50% opwaarts koerspotentieel. De weekgrafiek toont tot op de dag van vandaag hogere bodems en hogere toppen. Boven € 115 is de aanduiding ‘Delivery Hero’ helemaal waar.

EUR/CHF op dagbasis vanaf 2020

De euro toont tegenover de Zwitserse frank in de afgelopen maanden een stijgende driehoek. Dit patroon registreert een proces van hogere bodems in de euro tegenover gelijkblijvende toppen versus de Zwitserse munt. In de loop van 2021 zou boven EUR/CHF 1,0750 een verdere stijging van de euro mogen worden verwacht. Een beweging naar EUR/CHF 1,1050 tot EUR/CHF 1,1100 geldt als indicatieve denkrichting, gelet op de impulsbeweging voorafgaand aan de stijgende driehoek. Bij de actuele wisselkoers EUR/CHF 1,0790 oogt het koersrisico dus beperkt, afgezet tegen het berekende koersdoel later dit jaar.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen