TA van Edward Loef – Drie aandelen, erop of eronder?

Drie recente koopsignalen in Nederlandse aandelen liggen vandaag onder het vergrootglas. Wordt het erop of eronder?

ADYEN vanaf 2020 op dagbasis (semi-log schaal)

Het monitoren van trends in beurskoersen is een fotomoment van een bewegend object. Een stijgende trend wordt formeel aangeduid als een proces van opeenvolgende hogere bodems en hogere toppen. De lange termijn koersgrafiek van Adyen kreeg op 11 februari dit jaar in positieve zin aandacht vanwege een opwaartse koersuitbraak. De beurskoers is deze week weer teruggevallen. Het technisch gezegde beweert dat een trend intact is totdat het tegendeel wordt aangetoond. Vandaag werd bij € 1860 een stijgende steunlijn getest. Het wordt erop bij een prijsherstel boven € 2000. Maar onder € 1860 nemen de zorgen toe en onder € 1700 wijzigt de trendconclusie in ‘eronder’.

GALAPAGOS op uurbasis in februari

Op 11 februari dit jaar werd naar aanleiding van de vrije val in het aandeel Galapagos een technisch oordeel geveld over de kansen en risico’s. “Er lijkt een bodempatroon in ontwikkeling” luidde de conclusie, echter een herstel boven € 73,38 zou dan als technische ondergrens moeten fungeren. Een koersherstel boven € 73,38 is uitgebleven. Een nieuwe schare kopers heeft zich nog niet gemeld. Het lijkt er eerder op dat de verkopers even uitverkocht zijn. Al met al lijkt de zijwaartse bandbreedte tussen € 66 en € 72 op een tijdelijke adempauze in een dalende trendfase. Dat is wel een wankele basis voor koersherstel.

Koninklijke KPN vanaf 2020 op dagbasis

De opwaartse uitbraak deze maand boven een stijgende weerstandlijn hoort in theorie een tijdelijke succesvolle terugtest op te leveren. Begin deze week veerde de beurskoers na een kort dipje weer op en leek een doorgaande versnellingsfase een feit. De werkelijkheid toont helaas anders. Een scherpe terugval onder de stijgende steunlijn doet opeens twijfelen aan de opwaartse ambities. Dat blijkt ook de zeer volatiele dagbeweging op 23 februari waar openingskoers € 2,75 en slotkoers € 2,74 dicht bij elkaar werden opgemaakt. Gelukkig is er nieuwe stijgende steunlijn om een doorgaande versnellingsfase nog een kans te geven. Maar dan moet er nu wel snel koersherstel inzetten.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen