TA van Edward Loef – Speculatief vuurwerk

De aandelenbeurs is een casino geworden. De speculatiewaanzin grijpt om zich heen. Zeg straks niet dat u niet gewaarschuwd bent.

Gamestop (GME) vanaf 2020

De explosieve koersstijging in het aandeel Gamestop (GME) van $ 17,15 begin januari naar $ 483,00 op 28 januari en de daarop volgende koersimplosie terug naar $ 38,50 maakt overal de tongen los. Wat is hier aan de hand? Is er sprake van vuil spel, zoals sommige zeer ervaren beursveteranen vertellen, of een uiting van excessief kapitalistisch handelsgedrag? De grafiek duidt op een patroon van hogere bodems en toont sinds vorige week opnieuw een opwaartse versnelling. Degenen die geld investeren in Gamestop hebben in technisch opzicht het heft weer in handen. Zij realiseren zich hopelijk wel heel goed dat zij vuurwerk in handen hebben. Erg gevaarlijk vuurwerk.

Naked Brands (NAKD) op dagbasis + handelsomzetten

Op het internet is het aandeel Naked Brands (NAKD), genoteerd aan de Nasdaq, recent opeens onderwerp van gesprek op r/wallstreetbets. U weet wel, dat is die plek waar geruchten opeens een geheel eigen leven gaan leiden en tot spreekwoordelijke veenbranden leiden. Verhalen nemen onbeheersbare vormen aan. De speculant leest o.a. “Former Highs Will Attract’. Ja, Naked Brands noteert nu ca. $ 1,10 en noteerde in 2018 nog boven $ 1000 per aandeel. In het programma BusinessClass kreeg de handel in zogenaamde ‘penny stocks’ afgelopen zondag even aandacht. Snel rijk worden was in 1929 een thema en die trend zien we nu weer. Tradingkeizers, let op uw kleren.

S&P 500 index t.o.v. Amerikaanse 10-jaars rente

In de afgelopen zeven maanden is de Amerikaanse 10-jaars rente opgelopen. Met ingang van januari is een versnellingsfase opgetreden in het proces van hogere bodems en hogere toppen. Het waarom is voor de technisch analist niet interessant. Ook discussies over wel of geen inflatie zijn niet boeiend. Waar het om gaat is de uitkomst van alle gedachten en alle vermoedens. Het eindresultaat hiervan zien we terug in de lijngrafiek van de Amerikaanse 10-jaars rente. De financiële media maakten recent veel ophef over die stijgende rente, want de rente zou toch lange tijd permanent laag blijven? Degene die zich weet aan te passen aan de veranderingen maakt meer kans op financieel overleven dan degenen die dat niet kunnen. Op de beurs is verandering de enige constante.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen