TA van Edward Loef – Indirect verdienen aan maïs en tarwe

Even winkelen in de lokale supermarkt en de indruk ontstaat dat de voedselprijzen almaar oplopen. Beleggers kunnen hiervan profiteren.

WisdomTree Broad Commodities ETF (AIGCP) op dagbasis

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat er steeds meer discussie ontstaat over de risico’s van een stijgende inflatie (= geldontwaarding als gevolg koopkrachtverlies). Ook is er in het afgelopen jaar door menig econoom gesproken over een mogelijke nieuwe stijgingsfase in de categorie grondstoffen. Waar of niet waar, de prijs is de beste scheidsrechter op de beurs. De opwaartse uitbraak in WisdomTree Broad Commodities ETF (AIGCP) naar een nieuwe hoogste beursnotering in de afgelopen 24 uur dit jaar geldt hoe dan ook als een positief technisch signaal voor de onderliggende waarden in deze breedgespreide grondstoffentracker.

WisdomTree Corn ETF (CORN) op weekbasis (log-schaal)

WisdomTree Corn ETF heeft jarenlang last gehad van verkoopdruk. Een proces van lagere toppen en lagere bodems is vorig jaar afgesloten, hetgeen een positieve ontwikkeling is. De positieve kruising van het 4-weeks gemiddelde boven het 24-weeks gemiddelde in september 2020 signaleerde een opwaartse draai. De koerstoppen van 2018 en 2019 zijn deze maand opwaarts gepasseerd, waarbij deze week een opwaartse versnelling wordt gemeten. De koersgrafiek op weekbasis geeft beleggers een reden om positieve verwachtingen te koesteren zolang de WisdomTree Corn ETF boven het uitbraakniveau van 2018 en 2019 (= ca. € 0,80 noteert).

WisdomTree Wheat ETF (WEAT) vanaf 2012 op weekbasis (log-schaal)

Het koersgedrag in WisdomTree Wheat ETF (WEAT) toont een lange termijn bodemproces dat nu elk moment kan worden ingeruild voor een duurzame stijgingsfase. Na de daling onder het huidige koersniveau (= € 0,64) in 2017 lijkt nu een meerjarig omgekeerd hoofd-schouderpatroon af te tekenen. Dit bodemproces wordt afgerond na een stijging boven de koerstoppen uit 2018 en 2020. De recente hogere bodems duiden in de laatste maanden op een toenemende vraag. Een opwaartse uitbraak lijkt daarom waarschijnlijk, waarna WisdomTree Wheat ETF tot boven € 0,75 kan stijgen.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen