TA van Edward Loef – Schitterende aandelen

Na de forse reactie gisteren op het Damrak zijn er twee aandelen die vandaag uitblinken: Aegon en Boskalis

AEGON op uurbasis in de afgelopen drie maanden

De beurskoers van Aegon schittert vandaag weer in positieve zin, dankzij de krachtige koersuitbraak boven haar dalende trendlijn van de afgelopen twee maanden. Nu de AEX-index in moeilijker vaarwater is beland, zal er korter op de spreekwoordelijke bal gespeeld moeten worden. De 7% koerssprong in het aandeel Aegon doet speculeren omtrent een aanstaande terugtest van de koerstop uit maart rond € 4,30. Een eventuele terugval naar het uitbraakniveau rond € 4,03 is in de komende dagen/weken waarschijnlijk en biedt in die situatie een betere rendement-/risico-ratio dan nu op de bekende rijdende trein springen.

Boskalis Westminster op uurbasis in de afgelopen drie maanden

De opwaartse uitbraak van de beurskoers Boskalis Westminster boven de koerstoppen van afgelopen maanden is een technisch sterk teken van vertrouwen. De koerssprong vandaag (ca. 6% bij het opstellen van deze blog) oogt overtuigend genoeg om op momenten van zwakte als tijdelijk fenomeen te beoordelen. De denkrichting gaat uit naar het omklappen van de recente tradingrange naar ca. € 31,30. Eventuele reacties worden daarom waarschijnlijk rond € 28,30 opgevangen door aankoopacties die nu bewijs zien van de opwaartse koersambities. Echte koersrisico’s ontstaan pas weer na een daling onder de recente bodem bij €  27,50.

Lotus Bakeries op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Eén van de aandelen die geen last heeft ervaren van de recente onrust in de aandelenmarkten is het Belgische Lotus Bakeries. De grafiek op uurbasis toont een stijgend trendkanaal inclusief een symmetrische driehoek. Deze driehoek is volgens het technische patronenboek merendeels een continuatiepatroon, hetgeen via een opwaartse koersuitbraak wordt bevestigd. De beurskoers is vandaag ook de koerstop van april gepasseerd en dus kan het technisch vizier worden gericht op een stijging naar de bovenkant van het stijgende trendkanaal bij ca. € 4800. Het zou mooi zijn als dit dure aandeel een keer gesplitst wordt, zodat meer beleggers een deel van de koek kunnen gaan proeven.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen