TA van Edward Loef – Pfizer, Novavax en Novacyt veren weer op

De uitbraak van de Delta variant in de coronabesmettingen voedde opnieuw het speculatievirus in enkele vaccinmakers.

PFIZER (PFE) op uurbasis in de afgelopen zes maanden

Het aandeel Pfizer (PFE) toont in de grafiek op uurbasis een krachtige opwaartse uitbraak uit een symmetrische driehoeksformatie. De driehoek is in driekwart van de waargenomen convergerende trendlijnen een continuatiepatroon. Meestal komt dit continuatiepatroon halverwege een trendmatige beweging tot stand. De beurskoers van Pfizer steeg voorafgaand aan de driehoek van ca. $ 33,40 naar ca. $ 40,40. Een nieuwe stijgende fase lijkt ingezet. Dat betekent zeg maar 75% kans op een stijgingsfase naar de bovenkant van het ingetekende stijgende trendkanaal nabij $ 45.

NOVAVAX (NVAX) op dagbasis vanaf 2020

De koersontwikkeling van Novavax (NVAX) steeg bij de opmaak van deze technische analyse met ca. 8%. De koerssprong heeft geleid tot een opwaartse uitbraak uit een zgn. diamantpatroon. Dit ruitpatroon lijkt nu te functioneren als omkeerpatroon, na de neerwaartse koersreactie dit voorjaar. Een opwaartse uitbraak boven de koerstop van vorige maand (> $ 229,50) zou de weg kunnen vrijmaken voor een rally naar $ 260 respectievelijk $ 330. Boven het koersniveau rond $ 200 bedraagt het opwaarts koerspotentieel meer dan de koersrisico’s. De gesignaleerde koopinjectie lijkt dus heilzaam.

NOVACYT (ALNOV) op uurbasis in de afgelopen zes maanden

De koersontwikkeling van de Engels-Franse biotechnologiegroep Novacyt (beursgenoteerd Euronext Parijs) toont dankzij de dalende wig in de afgelopen maanden een veelbelovende toekomst. Opwaartse uitbraken uit deze koersformatie kunnen een krachtige impuls laten zien, na een kortstondige terug test van de dalende weerstandslijn. Een stijging boven de recente koerstoppen (> € 4,25) is wel noodzakelijk om de positieve boodschap van de recente uitbraak kracht bij te zetten. Het eerste koersdoel bevindt zich na een opwaartse uitbraak bij ca. (> € 4,80).

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen