TA van Edward Loef – Randstad en Adecco lager?

Deze week sloot het aandeel Randstad op de hoogste notering sinds de piek in het beursjaar 1998.

RANDSTAD op maandbasis

Op 27 juli 1998 sloot het aandeel Randstad op € 66,89. Begin deze week werd intraday de hoogste notering van dit jaar opgemaakt bij € 66,86. De tweede kwartaalcijfers die Randstad deze week bekend maakte duiden op een stevig economisch herstel in brede zin. De beurskoers is eergisteren en gisteren weggezakt. Zijn dit gewoon even wat winstnemingen of zijn de positieve verwachtingen al volledig in de beurskoers verdisconteerd? De hoogste slotkoersen op maandbasis na juli 1998 kwamen tot stand bij € 60,54 (2007) en € 62,34 (2015). Onder de hoogste koers in juli 1998 (= € 76,69) is het antwoord bij een actuele koers rond € 61,84 echt een reden tot kritisch nadenken.

Adecco op weekbasis vanaf 2017

Een beleggingscoach adviseerde trendvolgers om elke prijsbeweging van links naar rechts te lezen zoals men ook gewend is de pagina’s van een boek om te slaan. De afloop van het verhaal volgt dan vanzelf. De beurskoers van het aandeel Adecco viel eind april dit jaar terug onder de koerstop van 2019. Herstelpogingen in de afgelopen weken op slotkoersbasis werden telkens de kop ingedrukt. Deze week daalt de beurskoers onder de stijgende steunlijn van het stijgende trendkanaal dat vorig jaar tot ontwikkeling kwam. Het verhaal is nu klaarblijkelijk het idee dat de markt anticipeert op een stabilisatie en zelfs afname in het aantal beschikbare vacatures de komende tijd. De breuk onder de trendlijn weerspiegelt dus minder gunstig economisch nieuws en vertrouwen.

AEX-index vanaf oktober 2020

Het tekenen van evenwijdig aan elkaar getrokken steun- en weerstandlijnen in de AEX-index illustreert de chart-technische wijze waarop de richting van de trend zich ontwikkelt. Voor alle duidelijkheid: grafieken voorspellen niets en trendlijnen ook niet. Trendlijnen zijn simpelweg een hulpmiddel om kansen en risico’s te begeleiden. Vorige week werd de stijgende steunlijn gebroken, maar het proces van opeenvolgende hogere bodems bleef rond 718 intact. Deze week is een hogere bodem rond 735 tot stand gekomen. Het verhaal is nu dat er nog steeds genoeg  bereidheid is om tegen hogere waarderingen in de markt te stappen. Het nieuwe hoogtepunt vandaag geldt als bevestiging van die waarneming.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen