TA van Edward Loef – BioNTech en Pfizer technisch gezond

De beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven BioNTech en Pfizer tonen een gezonde trend dankzij de vaccinatietrend

Nasdaq-100 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index + relatieve sterkte index

Alles is relatief. Dat geldt voor de gezondheid van de mens, maar ook voor de beursnotering van bijvoorbeeld van de Nasdaq-100 index (NDX) ten opzichte van de S&P 500 index (SPX). Voor trendvolgers is in de eerste plaats een gezonde trend van belang. De Nasdaq-100 beweegt de afgelopen twaalf maanden in een stijgend trendkanaal, hetgeen positief is. De index beweegt sinds medio mei dit jaar ook sterker dan de breder samengestelde S&P 500 index, zo blijkt uit de (roze) ratio NDX/SPX. De relatieve sterkte index (onderin de grafiek in het rood) is daarentegen een momentum indicator en die verzwakt vorig maand iets. Kijk dus naar sterk presterende aandelen.

BioNTech (BNTX) in 2021 + RS-lijn t.o.v. Nasdaq-100

Het aandeel BioNTech (BNTX) staat sterk in de belangstelling. Niet alleen beweegt de beurskoers in een langetermijn stijgend trendkanaal, maar binnen dit trendkanaal tekent zich ook een interne sterkere stijgingsfase af. Interessant is ook de stijgende RS-lijn van de ratio BNTX/NDX. Deze (roze) lijn vergelijkt de dagelijkse koersverschillen tussen BioNTech en de Nasdaq-100 index. Sinds medio maart dit jaar beweegt deze RS-lijn duidelijk krachtig omhoog. Dat betekent dus dat beleggers heel veel vertrouwen hebben in de toekomst van BioNTech. Deze maand lijkt echter wel de bovenkant van de stijgende trendkanalen te kunnen worden bereikt. Kijk dan opnieuw naar relatieve sterkte.

Pfizer (PFE) afgelopen 12 maanden

Het aandeel Pfizer wordt met het oog op de bestrijding van de coronapandemie in een adem genoemd met BioNTech. Samen ontwikkelen beide ondernemingen een vaccin dat moet beschermen tegen ziekte door het coronavirus. De beurskoers van Pfizer toont een stijgend trendkanaal en zojuist een opwaartse uitbraakpoging. Ook is een symmetrische driehoek binnen het stijgende trendkanaal te zien dat vaak voorkomt halverwege de ontwikkeling van een positieve impulsbeweging. Dit zou dus betekenen dat de opwaartse uitbraak de bovenkant kan gaan opzoeken deze maand van het stijgende trendkanaal rond $ 48. Daarna zou een terugtest van de weerstand rond $ 43 mogen worden verwacht.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen