TA van Edward Loef – Aandelenbeleggers in Tencent Holdings versuft

De Chinese overheid eist maatregelen ter bescherming van de kinderzielen die verslaafd zijn aan internetgaming.

Tencent Holdings Ltd. ADR (TCEHY)

Het is volstrekt logisch dat beleggers gebruik maken van nieuwsbronnen voor gerechtvaardigde aan- of verkoopbeslissingen. De krant ‘Economic Information Daily’, in eigendom van de Chinese overheid, zullen weinig beleggers echter hier in het vrije westen lezen, laat staan serieus nemen. Op 7 januari dit jaar gaf de technische analyse een concrete waarschuwing af naar aanleiding van de boodschap die in de koersgrafieken viel af te lezen van Alibaba en Tencent Holdings. De koershistorie hintte in het aandeel Tencent Holdings Ltd. (ADR-notering in de Verenigde Staten) op een korte opleving, maar uiteindelijk een 40% lagere koersnotering onder $ 73,20. Indien juist beoordeeld, ontstaan er bij een herhaling van de geschiedenis dus kansen bij ca. $ 44,00. Even geduld nog dus.

iShares MSCI China ETF (ICHN) vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. iShares MSCI All Countries World

Spreiding van kansen en risico’s is in de beleggingswereld een standaard aanbeveling. Het is dan wel goed gebruik dat vermogensbeheerders af en toe beleggingsportefeuilles in evenwicht brengen overeenkomstig gehanteerde richtlijnen bij risicoprofielen. Technische analyse is ook een vorm van evenwicht brengen. Een technische richtlijn kan zijn dat aandelenbelangen worden aangehouden bij stijgende trendcondities, maar worden afgebouwd bij een trendomslag. Eind maart dit jaar werd duidelijk dat iShares MSCI China ETF geen waarde meer toevoegde en geen outperformance meer realiseerde ten opzicht van een wereldwijd gespreide aandelenportefeuille. De grafieken en relatieve krachten blijken voor actief beheerde portefeuilles dus van betekenis.

Prosus vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

U weet wellicht dat de Chinese internetreus Tencent en het aandeel Prosus met elkaar zijn verweven door een groot belang dat Prosus in Tencent Holdings heeft. Het is voor een westerse sterveling lastig om precies te weten wat er in beide conglomeraten precies speelt. Daarentegen toont de beurskoers het eindresultaat van al het voortschrijdend inzicht in de markt. Dan blijkt tot medio april dit jaar de beurskoers van Prosus in een stijgende te bewegen, maar ten opzichte van de AEX-index was er al wekenlang voor de trendbreuk sprake van een relatieve verzwakking in de koersprestaties. De koersgrafiek toont nu aan dat dit negatieve proces nog steeds actueel is. Dat moet voldoende zijn voor iedereen die zich versuft afvraagt wat nu met dit aandeel Prosus te doen.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen