Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen de beleggingsspecialisten het laatste beursnieuws en aandelen nieuws van vandaag.

LYNX Beursnieuws: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor de LYNX Morning Call via onze gratis e-mailservice: aanmelden beursupdate e-mail.

Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

Gisteren heeft de aftredende regering van Trump nog maar eens hun pijlen gericht op enkele Chinese bedrijven. Een bedrijf die werd toegevoegd aan de blacklist van Trump, is Xiaomi. Xiaomi is de derde grootste smartphoneproducent ter wereld en heeft recent Apple voorbijgestoken. Het aandeel Xiaomi ging meer dan 13% onderuit op de beurs van Hong Kong. Verder is er ook een Chinese vliegtuigbouwer in opkomst die mogelijk een concurrent vormt voor Boeing en Airbus. Commercial Aircraft Corporation of China werd ook toegevoegd aan de blacklist. De reden voor deze laatste actie van Trump is de potentiële band tussen de bedrijven en het Chinese leger.

Biden onthult $ 1,9 biljoen steunpakket

Gisteren heeft Biden zijn plannen uit de doeken gedaan om de Amerikaanse bedrijven en gezinnen te helpen. Er komt een steunpakket van $ 1,9 biljoen. Elk werkend gezin krijgt een noodpakket van $ 1.400 per persoon. Samen met de $ 600 die vorige maand werd goedgekeurd, zullen de Amerikanen dus $ 2.000 hebben ontvangen aan noodhulp. Verder wordt het minimumloon verhoogd naar $ 15 per uur. De werkloosheidsuitkering gaat ook omhoog van $ 300 naar $ 400 per week. Van de $ 1,9 biljoen gaat eveneens $ 350 miljard naar noodfinanciering voor lokale overheden en $ 160 miljard naar het Amerikaanse inentingsprogramma. De Amerikaanse futures zijn gedurende de nacht wat gezakt. Voorlopig staat de ES-future (E-mini S&P 500) 0,51% negatief. Waarschijnlijk zorgt dit ook in Europa voor een rode start van de beursdag.

In februari wordt nog een extra noodpakket verwacht wat meer de focus zal leggen op het ondersteunen van de Amerikaanse economie op lange termijn. Jobcreatie, klimaatverandering en Amerikaanse infrastructuur zullen hierbij centraal staan.

Europa opent rood

In België waren gisteren Argenx, Umicore en Proximus de topaandelen. Solvay, Ageas en Colruyt waren de Belgische flopaandelen. De BEL20 kon gisteren 0,39% terrein winnen. De index sloot op 3.740 punten.

ASM, ASML en Prosus waren de Nederlandse topaandelen. Verder hadden Vopak, Adyen en ABN Amro een iets mindere dag. Zij waren dan ook de Nederlandse flopaandelen. De AEX25 stond gisteren onder vuur. De Nederlandse sterindex kon plus 1,91% op de borden zetten. De sluitingskoers bedroeg 656 punten. Dit had voornamelijk te maken doordat ASML en ASM respectievelijk 5,89% en 3,25% stegen.

In Duitsland waren Volkswagen, Deutsche Bank en Aero Engines de Duitse flopaandelen. Infineon, Linde en SAP waren de flopaandelen van de DAX30. Gisteren kwam de economische motor van Europa, Duitsland, met macro-economische cijfers. In 2020 daalde het BBP met 5%. Als we dit vergelijken met de verwachtingen voor Frankrijk en Italië valt deze daling nog mee. Economen verwachten voor Frankrijk en Italië een daling van 9%. Het Verenigd Koninkrijk zou er nog erger aan toe zijn met een daling van 10%. De DAX30 ging gisteren 0,35% hoger en sloot op 13.988 punten.

Het is voor het eerst in lange tijd dat JPMorgan Chase & Co en Goldman Sachs positief gestemd zijn over de Europese aandelenmarkt. Meestal is Europa de ‘laggard’ die wat achterophinkt. De twee grote investeringsbanken zien dit jaar een stijging van 5% mogelijk in de Euro Stoxx 50. De performantie van de Europese aandelen hing in het verleden sterk vast aan inflatie. Nu de geldpers gezorgd heeft voor een gestegen verwachte inflatie, kunnen Europese aandelen wel eens de leider worden i.p.v. de laggard.

De AEX25 staat voorbeurs 0,65% in het rood. De DAX30 en de Euro Stoxx 50 gaan zelfs nog iets harder onderuit met respectievelijk min 0,70% en min 0,75% op de borden.

Financiële Agenda

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call. Een uitgebreid artikel met het laatste aandelen nieuws en financieel nieuws van vandaag.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

De LYNX Beursupdate is een e-mailservice waarmee u dagelijks de LYNX Morning Call ontvangt in uw mailbox.

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.