Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Wubbe Bos, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen de beleggingsspecialisten het laatste beursnieuws en aandelen nieuws van vandaag. LYNX Beursnieuws app: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis Whatsapp service: aanmelden beursupdate app.

Netflix maakt grote koerssprong & China wederom flink lager

Vooralsnog lijken alleen Aziatische beleggers zich momenteel ernstige zorgen te maken over het coronavirus dat zich langzaam door Azië verspreid. De laatste handelsdag voor het Chinese nieuwjaar sloot de Shanghai index 2,75% lager. Tijdens de vakantie rondom het nieuwjaar reizen veel Chinezen af naar hun familie wat zorgen aanwakkert over de verspreiding van het virus. Om verspreiding tegen te gaan hebben enkele grote steden al maatregelen genomen. Zo geldt er momenteel een reisbeperking voor ongeveer 30 miljoen mensen en zijn enkele steden hermetisch afgesloten. Momenteel zijn er 25 overlijdensgevallen bekend en is het virus geconstateerd in 32 van de 34 Chinese provincies.

De Wereld Gezondheid Organisatie lijkt zich nog niet druk te maken en heeft zich uitgesproken tegen het feit dat er gesproken kan worden van wereldwijde uitbraak. De westerse beurzen lijken hiermee in te stemmen en zijn licht hoger gesloten. De breed samengestelde S&P 500 index is 0,11% hoger gesloten op 3.325 punten. De Nasdaq 100 wist de handelsdag te besluiten met een nieuw record. De technologie-index sloot 0,20% hoger en eindigde op 9.402 punten.  Vooral de grote tech-aandelen droegen bij aan het nieuwe record van de Nasdaq.

Netflix maakt flinke sprong

Streamingdienst Netflix maakte gisteren een verassende sprong op de beurs. Het aandeel sloot maar liefst 7,24 % hoger en beleefde daarmee de beste handelsdag van het jaar. De flinke koerssprong komt twee dagen nadat Netflix de resultaten van het vierde kwartaal bekend maakte. De resultaten voor het laatste kwartaal van 2019 waren goed en boven verwachting. De abonnees in Amerika en Canada bleven achter, maar internationaal trokken de abonnees aan.  Toch daalde het aandeel die dag. Beleggers waren ontevreden over prognose over het eerste kwartaal van 2020.

Het aandeel heeft te maken met sterk toenemende concurrente van onder andere giganten als Disney en Apple. Beleggers zijn verdeeld over de toekomstige prestaties van Netflix nu de concurrentie zo sterk toeneemt. Ondank de toenemende concurrentie en een tegenvallende prognose besloot een analist toch zijn koersdoel te verhogen van $ 400 per aandeel naar $ 420. Als beleggers uitgaan van dit koersdoel heeft het aandeel nog flinke potentie. Netflix sloot gisteren namelijk rond de $ 350.

 

Intel verslaat verwachtingen

Het chipconcern Intel kwam met verassende cijfers naar buiten en wist de verwachtingen van analisten te verslaan. Nabeurs sprong het aandeel maar liefst 7% omhoog en besloot de reguliere handelsdag met een winst van 0,94%. In het vierde kwartaal van 2019 werd een winst per aandeel gerealiseerd van $ 1,52 per aandeel waar analisten $ 1,24 hadden verwacht. De omzet van het kwartaal kwam uit op $ 20 miljard waar analisten $ 19 hadden verwacht.

Het bedrijf kon profiteren van een stijging in verkopen van computers en chips voor data centra. Daarnaast ziet Intel een sterke stijging in het gebruik van de cloud en merkt op dat bedrijven wisselen van eigen servers naar de grote big data centra. Het bedrijf verwacht voor het komende jaar een gestage groei en heeft het dividend omhoog gegooid. Ondank de goede prestaties zegt het bedrijf last te hebben ondervonden van de handelsoorlog tussen Amerika en China en hoopt te kunnen profiteren van voorlopige handelsovereenkomst.

Concurrent chipmaker Skyworks wist ook de verwachtingen van analisten te verslaan. Het aandeel sloot 2,62% hoger na bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Europa opent hoger 

Europese beleggers lieten zich gisteren duidelijk leiden door het negatieve sentiment vanuit Azië. Vandaag lijkt het tij gekeerd en zijn wijzen de futures op een hogere opening.  De futures op het Damrak wijze op een opening van plus 0,60% op 609 punten. De Duitse DAX index verwacht 0,73% hoger te openen op 13.485 punten. Ondanks de nipt hogere koersuitslagen in Amerika van gisteren lijken de Europese beurzen hun weg naar boven weer gevonden te hebben.

De laatste handelsdag van de week kunnen beleggers flink wat economisch nieuws verwerken. Zo worden verschillende inkoopmanagersindexen bekend gemaakt uit Duitsland, Europa en Amerika.

Vrijdag 24 januari
Gesloten CNY – Lentefestival
00:30 JPY – Nationale Kern Consumentenprijsindex (CPI)
09:30 DE – Productie inkoopmanagersindex
09:30 DE – Diensten inkoopmanagersindex
10:00 DE – ifo Bedrijfsklimaatindex
10:00 EUR – Productie PMI
10:00 EUR – Markits Samengestelde inkoopmanagersindex
10:00 EUR – Diensten PMI
15:45 VS – Productie inkoopmanagersindex
15:45 VS – Markits Samengestelde inkoopmanagersindex
15:45 VS – Diensten inkoopmanagersindex

 

 

Christian Elferink

Christian Elferink

LYNX Customer Service Professional

Christian Elferink is Customer Service Professional bij LYNX. Naast het bieden van service aan klanten van LYNX is hij betrokken bij het schrijven van de dagelijkse LYNX Morning Call. Christian heeft in het verleden artikelen geschreven over mijnbouw- en exploratie-aandelen.

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call. Een uitgebreid artikel met het laatste aandelen nieuws en financieel nieuws van vandaag.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.

Nog voor 15:30, de openingsbel voor de Amerikaanse markt, krijgt u het belangrijkste Amerikaanse beursnieuws. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Amerikaanse aandelenindexen.

Via de LYNX Beursupdate via onze gratis WhatsApp service bent u altijd en overal op de hoogte van het laatste beursnieuws.

 

Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon Exclusief
Beursnieuws