Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen de beleggingsspecialisten het laatste beursnieuws en aandelen nieuws van vandaag.

LYNX Beursnieuws: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor de LYNX Morning Call via onze gratis e-mailservice: aanmelden beursupdate e-mail.

Centrale banken kopen goud & Amazon zakt fors

Gisteren was het de beurt aan zwaargewicht Amazon om de kwartaalcijfers bekend te maken. Er werd met veel spanning naar uitgekeken, want voorgaande kwartaalcijfers werden fenomenaal onthaald. Iedereen stapte over naar online shopping en daar is Amazon één van, om niet te zeggen dé wereldleider. Amazon realiseerde in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van $ 113,1 miljard. Zelfde periode vorig jaar lag de omzet op $ 88,9 miljard. Tegelijkertijd ligt de winst per aandeel nu op $ 15,12, terwijl $ 12,30 verwacht werd. Amazon schat dat de omzet voor het derde kwartaal zal uitkomen tussen $ 106 en $ 112 miljard. Goede cijfers zou u denken, maar de resultaten van Amazon blijken Wall Street toch niet te bekoren. Het aandeel Amazon verloor 0,84 % tijdens de reguliere handelssessie en verloor nabeurs 7,44 %. Geen al te beste dag voor de gigant. Reden? Tijdens de conference call werd duidelijk dat Amazon een normalisering verwacht van de resultaten. Hierdoor wordt een sterke groeivertraging verwacht, aldus CFO Brian Olsavsky.

De S&P 500 steeg 0,42 % en sloot op 4.419 punten. Intraday bereikte de brede aandelenindex de hoogste koers ooit, namelijk 4.430 punten. Align Technology was het sterkste aandeel uit de S&P 500 index met een dagresultaat van plus 8,862 %. De Nasdaq Composite had een gematigde beursdag met plus 0,11 % tijdens de gong van de sluitingsbel. Het sterkste aandeel was Xilinx Inc, met een groene 6,29 %. De Dow bereikte intraday een all-time high, maar kon deze niet vasthouden. De Dow besloot 0,44 % hoger op 35.084 punten. Travelers Companies was de voortrekker in de Dow. Het aandeel steeg 1,40 %. De Amerikaanse aandelen sluiten hoger door de goede kwartaalcijfers en de ‘dovish’ Fed. Na gisteren is duidelijk dat er nog geen zekerheid is omtrent het afbouwen van de monetaire stimuli, wat de aandelen naar een hogere koers leidt.

Nog interessant nieuws is wat de centrale banken achterliggend aan het doen zijn. Meerdere centrale banken zijn hun goudreserves gevoelig aan het uitbreiden. De grootste goudaankopen vinden we terug bij de centrale bank van Brazilië, Hongarije en Thailand. Volgens de laatste cijfers ligt er in de kluizen van de centrale banken een goudreserve ter waarde van $ 352,5 miljard. In het tweede kwartaal van dit jaar kochten centrale banken samen meer dan 200 ton goud aan. In Rusland kondigde de minister van Financiën deze zomer aan dat 20 % van het fonds, die instaat voor het Russisch pensioen, zal geïnvesteerd worden in goud. Goud is de laatste maanden gematigd neerwaarts aan het noteren. Echter, sinds het rentebesluit van gisteren, lijkt de goudprijs terug wakker geworden te zijn. Spot goud (XAUUSD) steeg gisteren  1,14 %. Voor het kleine broertje zilver (XAGUSD) lag het dagresultaat op 2,19 %.

In Europa was gisteren een hoofdrol weggelegd voor de AEX. De BEL 20 index daalde 0,35 % tot 4.219 punten, maar er was meer sprake van rock & roll bij de Nederlandse AEX-index. De index knalde naar een nieuwe all-time high. De uiteindelijke sluitingskoers lag op 758 punten. De Nederlandse zwaargewichten Prosus en Royal Dutch Shell trokken de index omhoog. Prosus daalde de afgelopen dagen wegens de link met het Chinese Tencent, maar de laatste twee dagen zien we een fors herstel van het aandeel. De DAX steeg een matige 0,45 %.

Financiële Agenda

Vrijdag 30 juli JPY – Banen/aanvragen Ratio
JPY – Industriële Productie
JPY – Detailhandelsverkopen
DE – Brutobinnenlandsproduct (BBP)
EUR – Consumentenprijsindex (CPI)
EUR – Werkloosheidscijfer
VS – PCE Prijsindex
VS – Persoonlijke uitgaven
VS – Chicago Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Michiagn consumentenvertrouwen
01:30
01:50
01:50
08:00
11:00
11:00
14:30
14:30
15:45
16:00

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call. Een uitgebreid artikel met het laatste aandelen nieuws en financieel nieuws van vandaag.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

De LYNX Beursupdate is een e-mailservice waarmee u dagelijks de LYNX Morning Call ontvangt in uw mailbox.

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.