De stieren maken zich op voor volgende rally

De BEL20 index lijkt nog wat jus in zich te hebben. De technische formaties duiden op een mogelijke verderzetting van de stijgende trend.

Technische analyse BEL20: weekgrafiek

De BEL20 index zit geruime tijd in een consolidatiefase. Op de weekgrafiek merken we dat de prijs al enkele weken een inside bar aan het vormen is. In de meeste gevallen duidt dit op een verderzetting van de trend. Wat is een inside bar? De inside bar is een technisch candlestick patroon die bestaat uit minimaal twee candles. Het start allemaal met één candle (A) waarbij de volgende candlestick (B) geen hogere koers heeft dan de hoogste koers van de voorgaande candle (A) EN waarbij de recent gesloten candle (B) geen lagere koers heeft dan de laagste koers van de voorgaande candle. Bij dit technisch patroon wordt candle A de mother candle genoemd en candle B de inside bar. Samen vormen ze het inside bar patroon. Hoe meer inside bars gevormd worden, hoe sterker de prijs zal bewegen bij de uitbraak. Aangezien we bezig zijn aan de vierde inside bar, lijkt het erop dat de BEL20 zich klaarmaakt voor een sterke beweging.

Als trendfilter gebruiken we de 21 EMA – voortschrijdend gemiddelde. Wanneer de koers boven de 21 EMA noteert en de richting van de indicator is opwaarts, dan duidt dit op een stijgende trend.

Verder zitten we in een stijgend trendkanaal en zolang de onderzijde niet doorbroken wordt, zouden we technisch moeten uitkijken voor koopsignalen.

Technische analyse BEL20: daggrafiek

Op de daggrafiek, lijkt de prijs het triangle patroon doorbroken te hebben. Aangezien dit gebeurde boven een sterke steunzone, de paars gearceerde zone, zou de BEL20 de minste weerstand moeten ondervinden naar de bovenzijde. Technisch gezien gaan we dus uit van een stijgende BEL20.

De prijs vond op de daggrafiek ook dynamische steun rond de 21 EMA. Wat hoopgevend is voor stijgende koersen. Als doel kunnen we de demand zone gebruiken die komt te liggen rond €3.800. Dit komt mooi te liggen rond de bovenzijde van ons opwaarts trendkanaal.

De strategieën en concepten die gebruikt werden in deze analyse vindt u hieronder terug:

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Gerelateerde artikelen