Technische analyse BEL20 – Aandeel ING krijgt klappen

Het aandeel ING komt vandaag in niet zo’n positief daglicht. De grootbank zou volgens FinCen files via de Poolse dochterbank, geld hebben weggesluisd uit Rusland. Hoog tijd om het technische plaatje te bekijken.

Technische analyse aandeel ING: daggrafiek

Het aandeel ING heeft sinds begin 2020 een sterke daling gekend. Vanaf maart is het aandeel mondjesmaat beginnen herstellen maar van een fors herstel zoals andere aandelen uit de BEL20 index is geen sprake. Op de daggrafiek van het aandeel ING merken we een bearish flag op.

Om wat extra confirmatie te hebben dat het daadwerkelijk op een flag gaat, gebruiken we de average true range of kortweg ATR-indicator. De ATR-indicator kan gebruikt worden om een patroon te confirmeren. Wanneer het patroon uitbreekt, en de ATR beweegt nauwelijks, is de kans reëel dat het een valse uitbraak is. Wanneer de ATR-indicator aanzienlijk begint te stijgen, geeft dit ons een confirmatie dat we het signaal kunnen vertrouwen.

De ATR begint mondjesmaat te stijgen maar we hebben nog geef effectieve uitbraak of significante beweging. We hebben met andere woorden nog geen bevestiging dat het hier om een flag gaat. Bij een uitbraak naar beneden, is het eerste potentiële technische doel €4,5. Maar we mogen zeker nog niet vooruitlopen op de zaken aangezien de prijs op dit moment steun lijkt te vinden.

Technische analyse aandeel ING 8-uurgrafiek

Op de onderstaande grafiek zien we een duidelijke range. Na het bepalen van de onderzijde en bovenzijde van de range, is het mogelijk om het middelpunt te bepalen. Wanneer prijs steun lijkt te vinden rond het middelpunt, kunnen we technisch gezien longposities nemen met als doel de bovenzijde van de range (groene pijlen).

Mocht het aandeel ING het middelpunt duidelijk doorbreken, dan zijn de rode pijlen de weg van de hoogste probabiliteit. Het doorbreken van de onderzijde van de range, zal volgens onze technische analyse leiden tot een prijs lager dan €4 per aandeel ING.

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Gerelateerde artikelen