Technische Analyse BEL20 – BEL20 geeft koopsignaal

Technische analyse BEL20: daggrafiek

Zoals eerder besproken in de technische analyse van de BEL20 index, zitten we al een lange tijd in een zijwaartse consolidatie. Vandaag lijkt het erop dat we een zeer krachtig koopsignaal hebben. We hebben naar alle waarschijnlijkheid een fake breakout van de steunzone.

De candle of kaars sloot eerst onder de steunzone om vervolgens vandaag terug in de consolidatiezone te sluiten. Technisch gezien is dit een koopsignaal met als eerste koersdoel de bovenzijde van de consolidatiezone. Het eerste koersdoel komt dus te liggen rond 3.500 à 3.600 punten. Wie de beste technische koopsignalen nog even op een rijtje wil zetten, neem gerust het artikel ‘De vijf beste koopsignalen’ door.

Technische analyse BEL20: entry

Voor deze eenvoudige entrystrategie gaan we beroep doen op de ADX-indicator. Om de entry goed te timen kunnen we een grafiek op de korte termijn gebruiken, bijvoorbeeld 5min of 15min. Nu we tot de conclusie zijn gekomen op de daggrafiek dat de BEL20 bullish is, kijken we enkel voor koopsignalen. In dit voorbeeld wachten we op koopsignalen op de 5-minutengrafiek.

Wanneer hebben we een technische entry? We laten de prijs rustig verder bewegen tot de ADX-lijn onder de 20 begeeft. Van zodra de ADX-lijn de 20-lijn doorkruist naar boven toe, hebben we ons entry signaal. Op de onderstaande grafiek van de BEL20 staat aangeduid waarop we wachten.

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Gerelateerde artikelen