Technische Analyse BEL20: fake breakout houdt stand

Technische analyse BEL20 index: daggrafiek

Sinds begin deze zomer zit de BEL20 in een zijwaartse consolidatie. De BEL20 koers beweegt tussen de 3.200 en 3.550 punten. Onze technische analyse van vorige week duidde op het feit dat we een fake breakout hadden. De koers van de BEL20 sloot eerst onder de 3.200 punten, om dan vervolgens terug snel in de zijwaartse consolidatiezone te sluiten. Zo’n scenario is technisch bullish, waardoor we een stijgende koers van de BEL20 verwachten.

Waar verwachten we de eerste weerstandszone? Wanneer we de consolidatiezone opdelen in twee gelijke delen, ligt het middelpunt rond 3.375 punten. We verwachten dat daar de eerste verkopers de markt zullen betreden. Indien de prijs het 3.375 niveau doorbreekt, is het volgende doel de bovenzijde van de technische consolidatie. Vervolgens verwachten we een uitbraak van de consolidatie door het fake breakout signaal.

 

Op de 1-uurgrafiek merken we op dat het momentum bullish is. We kunnen dit concluderen doordat de RSI-indicator boven de 50 noteert. Verder breekt de RSI de trendlijn, wat ook het stijgend momentum voorspelt en bevestigt.

Technische analyse aandeel Telenet

Het aandeel Telenet zit net zoals de BEL20 al een tijdje in een consolidatieperiode. Maar nu lijken de bulls de overhand te gaan nemen op de daggrafiek. We zien dat de 61% Fibonacci retracement al enkele weken steun biedt. Nu lijkt op de daggrafiek de neerwaartse trendlijn doorbroken te zijn. We hebben mogelijk een ABCD-patroon. Als dit patroon tot stand komt, is de 27% Fibonacci het D-punt of het koersdoel. Dit komt te liggen rond € 45 per aandeel Telenet.

Hieronder vindt u uitgebreide informatie over de concepten en indicatoren die werden gebruikt:

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Gerelateerde artikelen