Technische Analyse BEL20: BEL20 zit technisch in stijgende trend en terugblik op analyse Aperam

De BEL20 index is vorige week boven de piek van 21 juli gesloten, wat ons een sequentie geeft van hogere toppen en hogere bodems. De voordehandliggende toppen en bodems werden aangeduid op de grafiek. Nu verwachten we dat de prijs terug een hogere bodem zal vormen. Om de stijgende trend intact te houden, moet de prijs van de BEL20 boven 3.000 punten blijven (punt A). Waar vormt de hogere bodem zich idealiter? Om de regio te vinden maken we gebruik van de Fibonacci retracement. De zone waar de risk/reward optimaal is, is de regio tussen 61,8% en 76,4%. De prijs zou zich in dat scenario bevinden tussen 3.150 en 3.250 punten. Mocht dit scenario zich voordoen, zou de BEL20 bijkomend een mooi invers kop-schouder patroon vormen.

Een maand terug hadden we een analyse gemaakt van het aandeel Aperam. De koers van Aperam komt nu in onze eerste supply zone die we vorige maand hadden getekend op de grafiek. De tweede supply zone ligt nog zo’n 20% hoger dan de huidige koers van Aperam. Het is mogelijk dat het aandeel tijdelijk terugzakt naar de demand zone om vervolgens richting de tweede supply zone te stijgen. De prijs noteert rond een trendlijn wat het ook mogelijk maakt dat de prijs wat weerstand ondervindt. Niks garandeert natuurlijk dat de prijs van Aperam terugzakt richting de demand zone. De prijs kan evengoed verder stijgen in één ruk richting de tweede supply zone. Beleggen of handelen is een spel van probabiliteit. Niemand heeft een glazen bol. Maar als u ervoor zorgt dat uw risk/reward optimaal is, komt u al een heel eind verder.

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Gerelateerde artikelen