Technische Analyse BEL20: Terugblik TA BEL 20 vorige week en Telenet – Olieprijs lijkt bullish

In de technische analyse van vorige week hadden we verwacht dat de prijs van de BEL20 even terug zou vallen om vervolgens de stijgende trend verder te zetten. Voorlopig hebben we nog geen pullback gezien en blijft de koers stijgen. Dit is een mooi voorbeeld dat het eenvoudiger is om steeds in de richting van de trend te beleggen of handelen. In onze analyse van vorige week hadden we besloten dat de BEL20 bullish was en dat er kans was op een hogere bodem rond circa 3.200 punten. Indien u een short had genomen (met als doel +/- 3.200) was dit waarschijnlijk een verlieslatende trade. De conclusie van onze technische analyse is nog steeds van kracht. We verwachten nog steeds dat een hogere bodem gevormd wordt om daarna de stijgende trend verder te zetten.

Terugblik analyse aandeel Telenet

Ongeveer twee maanden terug hadden we een technische analyse gemaakt van het aandeel Telenet. Onze analyse kwam tot het besluit dat Telenet bullish was. Laten we vandaag evalueren wat er gebeurd is en of onze analyse gewijzigd moet worden.

We lijken nog steeds in een groot ABCD-patroon te zitten. De sterke steunzone die paars gearceerd is werd opnieuw getest. Een sterke prijsbeweging volgde. Op dit moment is de laatste top doorbroken op de daggrafiek. De nieuwe top is aangeduid in het geel. We hebben nu opnieuw een sequentie van hogere toppen en hogere bodems. We kunnen met andere woorden bevestigen dat onze analyse van twee maanden terug nog steeds klopt. Technisch gezien is Telenet op dit moment bullish.

Olie ziet er technisch bullish uit

De olieprijs staat voor een belangrijke week. Er zal worden beslist of de geplande productieverhoging voor januari zal worden uitgesteld of niet. Laten we eens kijken wat de prijs ons te vertellen heeft. Technisch gezien zit de olieprijs in een stijgende trend met hogere toppen en hogere bodems. Wanneer we de meest recente prijsbeweging (AB) bekijken op de daggrafiek, zien we dat de 61,8% Fibonacci retracement komt te liggen rond $ 42,5 per vat. Idealiter maakt de prijs een pullback naar de zone 61,8% – 76,4% om een hogere bodem te vormen. Deze zone komt overeen met een sterke steunzone, paars gearceerd.

De prijs heeft een lange tijd in een consolidatie gezeten maar vorige week hadden we een uitbraak. Hoe bepalen we nu ons doel? Enerzijds kijken we waar de supply zone ligt. We merken een sterke en duidelijke zone op rond $ 52. Anderzijds kunnen we ook de hoogte van de consolidatiezone gebruiken als doel. De prijs bewoog zich tussen de twee blauwe horizontale trendlijnen. De hoogte wordt weergegeven door de blauwe pijl binnen de twee horizontale trendlijnen. Indien we deze dupliceren en we kleven deze bovenop de consolidatiezone, hebben we een koersdoel. Toeval wil dat deze techniek ons hetzelfde koersdoel geeft, namelijk +/- $ 52.

De concepten die we hebben gebruikt voor onze technische analyse:

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Gerelateerde artikelen