Technische Analyse BEL20: Biocartis heeft het station verlaten en Walt Disney lijkt rijp voor een terugval

Technische analyse BEL20

In de technische analyse van vorige week hadden we twee mogelijke scenario’s uitgestippeld. Op dit moment is er nog geen duidelijkheid of de BEL20 één van de twee scenario’s zal volgen. Het is m.a.w. niet nuttig om een nieuwe technische analyse te maken van de BEL20. Vorige analyse niet doorgenomen? Lees hier de technische analyse van maandag 4 januari.

Technische analyse aandeel Walt Disney

Het aandeel Walt Disney heeft sinds begin 2020 een enorme rally meegemaakt. De prijs is van $ 80 richting $ 180 gekatapulteerd. Op de lange termijn ziet de grafiek van Walt Disney er bullish uit. Laten we een kijkje nemen naar de daggrafiek.

Op de daggrafiek merken we dat eind november 2020 een neerwaartse trendlijn werd doorbroken. Het gevolg was een expansieve prijsstijging. Het lijkt om een standaard impulsive wave te gaan die bestaat uit 5 waves (of golven). De elliott wave theorie stelt dat de 5 waves gevolgd worden door drie grote corrective waves. Technische analisten duiden dit aan met ABC. Het mogelijk koersverloop vindt u hieronder. De CCI-divergentie geeft onze stelling kracht bij dat er mogelijks een correctie zit aan te komen voor het aandeel Walt Disney. Let wel: dergelijke correcties zijn gezond en zorgen ervoor dat de stijgende lange termijn trend zich kan verder zetten.

Technische analyse aandeel Biocartis

Er lijkt terug leven te zitten in Biocartis. Het aandeel beweegt al enkele maanden zijwaarts. De prijs vormde in mei 2020 een hogere top. Even later doorbrak het aandeel Biocartis een neerwaartse trendlijn, wat het technisch signaal is dat de trend bullish is. In november hebben we vervolgens te maken met een fake-breakout (punt C), wat een sterk koopsignaal is. Het eerste technische koersdoel komt te liggen rond € 7, de Fibonacci extension 27%. Het verhoogde volume die we vandaag zien, geeft vertrouwen dat de stijgende trend uit de startblokken is geschoten.

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Gerelateerde artikelen