Technische Analyse BEL20: De BEL20 consolideert en het aandeel Nio nadert steunzone

BEL20 consolideert

De BEL20 zit momenteel nog steeds in een consolidatiefase. De koers van de BEL20 noteert zijwaarts. Onze technische analyse die dateert van 4 januari is nog steeds van kracht.

Aandeel Warehouses De Pauw lijkt bodem te vormen

Op de weekgrafiek van het aandeel Warehouses De Pauw zien we dat de koers van het aandeel steun lijkt te vinden rond het psychologische niveau van € 40. Wanneer we een Fibonacci extension nemen met AB als ankerbeen, komt de 27% Fibonacci extension te liggen rond € 39 (=punt D). Wanneer we de bodems connecteren door middel van een trendlijn, zien we dat de trendlijn fungeert als steunlijn. De RSI-indicator geeft een lichte divergentie weer in vergelijking met de prijs. Al deze elementen laten ons vermoeden dat het aandeel Warehouses De Pauw een bodem probeert neer te zetten.

Indien u niet goed weet wat een divergentie is, lees dan zeker de RSI-strategie 2 uit het artikel over de RSI-indicator.

Aandeel Nio in stijgende trend

Het aandeel Nio zit ontegensprekelijk in een stijgende trend. De prijs bevindt zich op de daggrafiek boven de 50 EMA. Verder is de hellingsgraad van het voortschrijdend gemiddelde mooi stijgend. Zolang het aandeel Nio boven de laatste bodem blijft, is en blijft de trend bullish. De laatste bodem komt te liggen op $ 38. Het aandeel Nio kan wel te maken hebben met een terugval. De sterke divergentie tussen de RSI-indicator en de prijs, geeft aan dat dit een mogelijkheid is. Om in te spelen op de stijgende trend, kunnen we gebruik maken van een potentieel ABCD-patroon. Het C-punt wordt mogelijk gevormd in onze geprefereerde zone 61%-76,4% Fibonacci retracement. Dit valt mooi samen met de 50EMA en onze cluster van trendlijnen. Het technisch koersdoel van ons ABCD-patroon is $ 75.

De technieken en indicators die in deze technische analyse werden gebruikt:

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Gerelateerde artikelen