Technische Analyse BEL20: De BEL20 maakt zich op voor grote beweging en aandeel Umicore ziet er sterk uit

De BEL20 maakt zich op voor grote beweging

Onze technische analyse van de BEL20 is nog steeds niet veranderd. De sterindex uit Brussel blijft zijwaarts consolideren. Hoe langer de consolidatie duurt, hoe sterker de volgende toekomstige prijsbeweging zal zijn. Beleggers kunnen zich binnen de kortste keren dus verwachten aan een grote beweging van de BEL20-koers.

Aandeel Umicore ziet er sterk uit

Het aandeel Umicore ziet er op de weekgrafiek erg sterk uit. Mogelijks is de koers van Umicore uit de triangle gebroken en meer bepaald de symmetrical triangle. Dit type triangle wordt gekenmerkt door twee convergerende trendlijnen die een reeks opeenvolgende toppen en bodems met elkaar verbinden. De triangle kan u terugvinden op de grafiek d.m.v. de zwarte trendlijnen. Dit type patroon doet zich vaak voor wanneer de trend wordt verdergezet. Het koersdoel van de symmetrical triangle wordt bepaald door de afstand tussen het hoogste en laagste punt van de triangle te nemen (AB) en dezelfde afstand te kleven op het moment van de uitbraak van de triangle (CD). Dit geeft ons een technisch koersdoel voor het aandeel Umicore van € 75. Let wel, de uitbraak van de symmetrical triangle is nog niet overtuigd, aangezien het niet gepaard gaat met een verhoogd volume. Enige voorzichtigheid is dus geboden.

Aandeel Adidas nadert interessante steunzone

De grafiek van het sportkledingmerk Adidas ziet er interessant uit. De daggrafiek zit duidelijk in een stijgende trend aangezien de koers hogere toppen en bodems neerzet. Op dit moment nadert het aandeel Adidas de onderzijde van het opwaartse kanaal. Verder merken we een sterke steunzone op, die paars is gearceerd. Als kers op de taart noteert de prijs rond de 27% en 61% Fibonacci extension. Veelal is dit waar een ABCD-patroon eindigt. Het aandeel Adidas heeft met andere woorden op dit moment meer kans om de trend verder te zetten, dan de prijs aan een neerwaartse trend begint. Onze technische analyse van het aandeel Adidas zou verkeerd zijn wanneer het aandeel op de daggrafiek onder de € 255 sluit.

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Gerelateerde artikelen