Technische Analyse BEL20: BEL20 vult de gap en Solvay doorbreekt een neerwaartse trendlijn

Technische analyse BEL20: kortetermijngrafiek

Een technische analyse op de 1uur-grafiek leert ons dat de BEL20 de gap heeft gevuld rond 3.575 punten. Vervolgens zien we een sterke prijsbeweging. Op dit moment noteert de BEL20 rond een neerwaartse trendlijn die (voorlopig) voor weerstand zorgt. De RSI-indicator laat ons vermoeden dat de trendlijn wel eens gebroken zou kunnen worden. Dit komt doordat de lijn op de RSI-indicator de trendlijn heeft doorbroken. Mogelijks is dat een voorbode voor de BEL20-prijsbeweging. Indien de trendlijn doorbroken wordt, kunnen we technisch verwachten dat de BEL20 richting het startpunt gaat van de trendlijn. Deze komt te liggen rond 3.800 punten.

Aandeel Solvay doorbreekt trendlijn

Op de weekgrafiek van Solvay lijkt het aandeel de neerwaartse trendlijn doorbroken te hebben. Technisch gezien kijken we nu enkel voor koopsignalen. Verder zien we ook een test van de neerwaartse trendlijn. Voorlopig lijkt deze voor steun te zorgen.

Indien we nu inzoomen op de 1uur-grafiek, merken dat deze zeer sterk lijkt op de weekgrafiek. In het ideale scenario moet het aandeel Solvay de laatste top doorbreken, wat meteen ook een test zou zijn van de trendlijn. Een korte correctie lijkt technisch aannemelijk, om vervolgens de trendlijn te doorbreken. Idealiter volgt de koers van Solvay de pijlen. Uiteraard is dit geen zekerheid en kan het aandeel Solvay zakken na het testen van de trendlijn. Daarom dat het aan te raden is altijd uw kapitaal te beschermen met stoporders.

De aspecten en theorieën die we gebruikt hebben in onze technische analyse:

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Gerelateerde artikelen