Technische analyse BEL20: de sterindex start sterk en aandeel AB InBev veelbelovend

De BEL20 lijkt de aanval te openen op de koersdoelen die we vorige week in de technische analyse BEL20 hadden uitgelegd. Het eerste koersdoel lag rond 3.900 punten en het tweede koersdoel rond 4.050 punten.

De BEL20 koers lijkt steun te hebben gevonden rond de groen gearceerde steunzone. Verder lijkt een megafoonpatroon in de maak. Bij een megafoonpatroon kan u het patroon in twee gelijke delen verdelen. Wanneer de prijs boven de middellijn noteert (zwarte stippellijn), dan is het eerste koersdoel van het patroon de bovenste trendlijn. Dit zou de BEL20 brengen naar het eerste koersdoel uit onze technische analyse van vorige week (3.900 punten), wat overeenkomt met punt 7 van het megafoonpatroon.

Aandeel AB InBev nadert potentiële koopzone

In de technische analyse van vorige week maandag hadden we de mogelijkheid beschreven dat AB InBev zou kunnen zakken richting € 47,5. De AB InBev koers leek een ABCD-patroon te vormen richting een demand zone. De koers van AB InBev heeft nu daadwerkelijk de betreffende zone bereikt en er lijken kopers de markt te betreden. Waar gaat de AB InBev koers heen? Het eerste wat we opmerken is dat er een grote gap kan gevuld worden. Dit zou de prijs richting € 53 stuwen. Wat bevestigt deze assumptie? We hebben enerzijds een stochastic oscillator die bijna boven de waarde 20 gaat sluiten. Wanneer dit in een demand zone gebeurt, hebben we een aanzienlijke kans dat het om een goed signaal gaat. Tip: een willekeurige kruising van de stochastic oscillator boven de 20 zone, wil niks zeggen. Het is pas relevant wanneer het in een zone gebeurt die de kopers in de markt lokt. De demand zone is de groene zone uit onze analyse van vorige week.

Wanneer we correct zijn, zal het koersverloop van AB InBev de groene pijlen volgen. Wanneer onze assumptie of technische analyse niet correct is, zal de AB InBev koers de rode pijl volgen. De onderzijde van de neerwaartse trendlijn kan zo voor een sterke weerstandszone zorgen. Stel dat de koers toch de groene pijlen volgt, hebben we te maken met een fake-out/bear trap. Één van de krachtigste koopsignalen, wat mogelijks een voorbode is van een sterk hogere prijs in het aandeel AB InBev. Voor een uitgebreide uitleg omtrent dit fenomeen, kan u het artikel ‘de vijf beste koopsignalen’ doornemen.

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Gerelateerde artikelen