Technische analyse BEL 20: do or die moment

De BEL 20 index handelt boven de technische piek van pré-corona. In het verleden heeft de zone rond 4.250 punten voor een sterke weerstand gezorgd. In 2018 daalde de BEL 20 meer dan 25 % na het raken van 4.250 punten en in 2020 daalde de Belgische sterindex bijna 45 %. Het lijkt een zeer sterk weerstandniveau te zijn die de stijgende BEL 20 koers tussentijds kan vertragen of zelfs kan laten dalen. Op de weekgrafiek hieronder staat de RSI-indicator geplot. We merken dat een RSI-waarde boven de horizontale lijn, in het verleden vaak het signaal was voor een dalende BEL 20 koers. Op dit moment nadert de RSI-waarde de 80, wat toch enkele alarmbellen laat afgaan bij vele technisch analisten. Uiteraard betekent dit niet dat de stijgende trend nu voorbij is. Het enige waar beleggers rekening mee moeten houden is dat de stijgende trend nu kan vertragen of zelfs tijdelijk omkeren.

Update Nasdaq 100

In onze vorige technische analyse hebben we kort de Nasdaq 100 besproken. De koers raakte een demand zone en heeft vervolgens de stijgende trend verdergezet. U vindt hier de oorspronkelijke technische analyse van de Nasdaq 100. Op dit moment nadert de technologiebeurs een eerste potentiële weerstandszone, zijnde punt B die samenvalt met de middellijn van het opwaarts kanaal. Indien de prijs door de top (punt B) breekt, is het volgende technische koersdoel punt D1 wat overeenkomt met de Fibonacci 27% extension. Het tweede technische koersdoel ligt rond 15.000 punten aan de Fibonacci 61% extension.

Update aandeel Melexis

We hebben onze voorgaande technische analyse gemaakt toen Melexis rond € 85 noteerde. De prijs had net een sterke steunzone geraakt en de prijs steeg aan een snel tempo. Lees hier onze voorgaande technische analyse. Zolang de koers van Melexis noteert in het opwaarts kanaal kunnen we een stijgende koers verwachten. De koers van Melexis lijkt nu wat te consolideren, waardoor een pullback niet uitgesloten is alvorens de stijgende trend verder te zetten. Zolang het aandeel Melexis boven de bodem van eind mei noteert, is het aandeel bullish vanuit een technisch oogpunt.

Update aandeel Elia

Onze voorgaande technische analyse hebben we gemaakt toen het aandeel Elia rond € 88 noteerde. De Elia koers raakte een sterke potentiële steunzone en een trendlijn. Dit gaf ons de veronderstelling dat het aandeel Elia mogelijks terug ging stijgen. Lees zeker hier de volledige technische analyse van enkele weken terug. Op dit moment stoot Elia het hoofd tegen een technische weerstandszone. De kans bestaat dat Elia nu corrigeert, alvorens de stijgende trend verder te zetten. Zolang Elia boven de bodem van begin maart blijft, is het aandeel technisch bullish. Wanneer we op de daggrafiek boven de huidige weerstandszone kunnen sluiten, kunnen we technisch veronderstellen dat Elia op weg is naar de volgende weerstandszone die ligt rond € 102.

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index of een relevant aandeel wereldwijd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete

Gerelateerde artikelen