Artikel laten voorlezen

De Amerikaanse beurzen hebben een behoorlijke rally achter de rug. Halverwege november is de S&P 500 met meer dan 7% gestegen deze maand, terwijl de Nasdaq in deze periode al met 9,8% is gestegen. Toch lijkt het erop dat de rally even tot stilstand is gekomen. Hoewel de S&P 500 er nog een stijging van 0,16% wist uit te slepen, zien we op de grafiek een kleine rode candle. Dat komt doordat het slot lager was dan de opening. Deze specifieke candle staat bovendien binnen de technische analyse bovendien bekend als gravestone doji en die zien we vaak op toppen. De kans op een (tijdelijke) terugval lijkt dus redelijk groot. Het aandeel Tesla steeg gisteren met 2,3%, maar verliezen van Amazon (-1,9%) en NVIDIA (-1,55%) beperkten de winst voor de Nasdaq Composite tot slechts 0,07%.

Beleggers verwerkten onder meer de producentenprijsindex van oktober, een graadmeter voor de groothandelsprijzen. De PPI daalde met 0,5% op maandbasis en dat was de grootste maandelijkse daling sinds april 2020. Bovendien wijzen deze cijfers erop dat de inflatie (CPI) de komende maanden verder zal afkoelen. Op jaarbasis lagen de prijzen ook slechts 1,3% hoger, terwijl analisten een stijging van 1,9% hadden voorspeld.

Nu de twee inflatierapporten achter de rug zijn, zullen beleggers zich richten op een reeks economische cijfers zoals de werkeloosheidsclaims, industriële productie en de huizenmarkt, die donderdag worden verwacht. De markt kijkt ook uit naar de kwartaalcijfers van detailhandelsbedrijven die donderdag worden verwacht. Macy’s en Walmart zullen voor de opening van de beurs rapporteren, gevolgd door kledingmerk GAP dat na sluiting van de markt zijn cijfers openbaar maakt.

In de nabeurshandel ging Cisco Systems met 11% onderuit, nadat het bedrijf zwakke verwachtingen afgaf voor het huidige kwartaal en het volledige boekjaar. Palo Alto Networks daalde eveneens met 5%, nadat het cyberbeveiligingsbedrijf een sombere outlook afgaf.

Azië corrigeert & Europa opent lager

Na een aantal sterke dagen doen de beurzen in het Oosten een stapje terug. De aandelenbeurs van Hongkong voerde donderdag de dalingen aan in de regio met een verlies van ruim 1%, na een stijging van 3,9% op woensdag. Xpeng (-3,7%) leidde de aandelen in elektrische voertuigen weer naar beneden nadat het EV-bedrijf een groter dan verwacht kwartaalverlies rapporteerde.

De Amerikaanse president Joe Biden en de Chinese president Xi Jinping zagen elkaar woensdag buiten San Francisco in hun eerste persoonlijke ontmoeting in een jaar. Opvallend genoeg waren ook de CEO’s, Elon Musk van Tesla, Tim Cook van Apple en Steve Schwarzman van Blackrock te gast op een galareceptie en -diner in San Francisco.

In Europa gaan de beurzen een stapje terug doen, de futures wijzen op een 0,5% lagere start. Er worden diverse kwartaalcijfers verwerkt en beleggers kijken uit naar een toespraak van ECB-voorzitter Christine Lagarde.

Siemens rapporteerde vanochtend omzetgroei van 10% voor zijn fiscale vierde kwartaal tot een recordhoogte van 21,4 miljard euro, waarmee het de prognoses versloeg. Het bedrijf verwacht wel een vertraging in 2024.

Beursagenda

Donderdag 16 novemberEUR – Lagarde van de ECB spreekt
VS – Exportprijs
VS – Jobless claims
VS – Philadelphia Fed Productie-index
VS – Industriële Productie
VS – FOMC-lid Williams spreekt
12:30
14:30
14:30
14:30
15:15
15:25
Vrijdag 17 novemberEUR – Lagarde van de ECB spreekt
EUR – Inflatie (CPI)
VS – Bouwvergunningen
11:00
11:00
14:30

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.