Artikel laten voorlezen

De futures op Wall Street staan licht in het groen, nadat de Amerikaanse beurzen gisteren spectaculaire stijgingen lieten zien. Tijdens de reguliere sessie klom de S&P 500 met 1,9%, terwijl de Nasdaq Composite ongeveer 2,4% hoger eindigde. Het was de beste dag sinds april voor beide indices. Aandelen gingen over een breed front omhoog, maar sterke stijgingen bij technologische fondsen viel op. Zo klom Tesla met 6,12% en namen PayPal (+4,2%), Intel (+3,1%) en Amazon (+2,25%) mooie winsten mee naar huis. Home Depot eindigde 5,4% hoger, nadat de omzet en winst hoger uitkwamen dan door analisten was voorspeld.

Beleggers reageerden razend enthousiast op de nieuwste inflatiecijfers. Op maandbasis bleven de consumentenprijzen gelijk, terwijl analisten een stijging van 0,1% hadden verwacht. Ook de kern inflatie kwam met een stijging van 0,2% op maandbasis iets lager uit dan verwacht. Met een stijging van 3,2% op jaarbasis voor de CPI en 4,0% voor de Kern CPI kwamen deze cijfers ook beide 0,1% lager uit dan verwacht. De headline inflatie was daarmee bovendien een stuk lager dan de 3,7% uit september.

Beleggers vierden het nieuws en stuurden aandelen omhoog in de hoop dat de Federal Reserve eindelijk een einde zou kunnen maken aan haar renteverhogingscampagne. Ondertussen nam het Huis van Afgevaardigden tevens een wetsvoorstel aan om een shutdown van de overheid af te wenden. De maatregel gaat nu naar de Senaat voor een stemming. Als de wetgevers het goedkeuren, gaat de wetgeving naar president Joe Biden. Zonder een nieuwe financieringswet zal de federale overheid vrijdag om 00:00 sluiten.

Azië knalt omhoog & Europa opent in het groen

De markten in Azië stegen over de hele linie na positieve economische cijfers uit China. Zowel de industriële productie als de detailhandelsverkopen stegen harder dan verwacht. Het zwakke Amerikaanse inflatie gaf ook een impuls in Azië, doordat de hoop toeneemt dat de Federal Reserve het einde van haar renteverhogingscyclus nadert.

In Hongkong steeg de Hang Seng index met maar liefst 3,8%, naar het hoogste niveau in ruim een week tijd. Aandelen van Xpeng (+7,2%), NIO (+5%) en Li Auto (+4,96%) zaten in de lift. De Chinese EV-maker Xpeng zal later op de dag de resultaten voor het derde kwartaal rapporteren. Analisten verwachten dat de autofabrikant een omzet zal rapporteren van $1,63 miljard.

Met de forse stijging van afgelopen week is de AEX grafiek sterk verbeterd. De AEX is niet alleen uit de dalende trend gebroken, maar ook boven de EMA200 en de voorgaande toppen. Hiermee lijkt de weg vrij te liggen voor verdere koersstijgingen en dus een klassieke eindejaarsrally.

Beursagenda

Woensdag 15 novemberJPY – BBP
CNY – Werkloosheidscijfers
EUR – Industriële Productie
EUR – Handelsbalans
VS – Producentenprijsindex (PPI)
VS – Kern Detailhandelsverkopen
VS – Bedrijfsvoorraad
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
00:50
03:00
11:00
11:00
14:30
14:30
16:00
16:00
Donderdag 16 novemberEUR – Lagarde van de ECB spreekt
VS – Exportprijs
VS – Jobless claims
VS – Philadelphia Fed Productie-index
VS – Industriële Productie
VS – FOMC-lid Williams spreekt
12:30
14:30
14:30
14:30
15:15
15:25
Vrijdag 17 novemberEUR – Lagarde van de ECB spreekt
EUR – Inflatie (CPI)
VS – Bouwvergunningen
11:00
11:00
14:30

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.