Artikel laten voorlezen

De aandelenbeurzen in New York hebben gisteren een stapje teruggedaan. Beleggers verwerkten onder meer het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP. Uit de woensdag gepubliceerde private payrolls data bleek dat de Amerikaanse economie er in november 103.000 banen bij kreeg, wat lager was dan de 130.000 banen die werden verwacht. Dit cijfer lijkt opnieuw aan te tonen dat de Amerikaanse arbeidsmarkt langzaam afkoelt, wat nog meer bevestiging geeft dat de Fed klaar is met het verhogen van de rentes.

De vraag is of de komende cijfers over de arbeidsmarkt een soortgelijke afkoelende trend zullen laten zien. Vandaag worden de wekelijkse werkloosheidsclaims gepubliceerd en op vrijdag staat het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid op de agenda. Daarmee krijgen we inzicht in het werkloosheidspercentage, de loongroei en de arbeidsparticipatiegraad.

De Dow en de S&P 500 sloten voor de derde opeenvolgende dag lager met een verlies van respectievelijk 0,2% en 0,4%. De S&P lijkt zichtbaar moeite te hebben met de weerstand rond 4.600 punten, waar de index nu meermaals op is afgeketst.

De Nasdaq Composite daalde ook met ongeveer 0,6% tot 14.146 punten. NVIDIA lag opvallend zwak met een verlies van 2,28%, nadat onder meer Microsoft, OpenAI en Meta zeiden interesse te hebben in de nieuwe AI chip van AMD. Ze zien deze nieuwe chip die begin volgend jaar beschikbaar is als goedkoper alternatief van NVIDIA’s chips.

In de nabeurshandel verloor GameStop 6%, nadat het een omzetdaling liet zien in het afgelopen kwartaal. Vandaag zal Dollar General voor het openen van de Amerikaanse beurs zijn kwartaalresultaten publiceren. Nabeurs is het de beurt aan Lululemon en Broadcom.

Azië onder druk & Europa opent lager

In het Oosten zijn de meeste aandelenbeurzen in het rood geëindigd. Beleggers reageerden verrast op de handelscijfers van China. Daaruit bleek dat de export in november met 0,5% steeg, terwijl de import met 0,6% daalde op jaarbasis. Economen gepolst door Reuters verwachtten een daling van de export met 1,1% en een stijging van de import met 3,3%. Het handelsoverschot van ‘s werelds op een na grootste economie nam ook toe tot $68,39 miljard en overtrof daarmee de prognoses van $58 miljard.

Los daarvan hebben de olieprijzen hun laagste niveau sinds juni bereikt, waarbij de prijs voor een vat West Texas Intermediate daalde met 4,07%, naar $69,38 per vat.

De Europese markten stevenen donderdag af op een lagere opening, waarmee ze de stijgingen van de vorige handelssessie ongedaan lijken te maken. Beleggers in ons continent zullen kijken naar herziene cijfers over het bruto binnenlands product voor het derde kwartaal van de eurozone, evenals de werkgelegenheidscijfers voor het derde kwartaal van de eurozone.

Beursagenda

Donderdag 7 decemberDE – Industriële Productie
EUR – BBP
VS – Jobless claims
08:00
11:00
14:30
Vrijdag 8 decemberJPY – BBP
DE – Inflatie (CPI)
VS – Werkloosheidscijfers
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
VS – WASDE-rapport
00:50
08:00
14:30
16:00
16:00
18:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.