Artikel laten voorlezen

De yield op de Amerikaanse staatsobligaties ging voor de derde dag op rij lager. Dit geeft de aandelen wat ademruimte en daar werd goed gebruik van gemaakt. De Dow Jones klom 0,88% tot 33.273 punten. Technologiebeurs Nasdaq 100 eindigde 0,92% hoger op 14.772 punten. De brede S&P 500 klom 0,74% tot 4.256 punten. Op sectorniveau kwamen alle sectoren goed voor de dag met uitzondering van de energiesector. De beste performance vonden we overduidelijk in de nutssector. Bekijken we de performance op aandelenniveau, dan zagen we mooie stijgingen bij Verizon, NextEra Energy, Fiserv, Netease, 3M en Coca-Cola.

Langverwachte cijfers van Microsoft stellen niet teleur. Winst per aandeel kwam te liggen op $ 2,99 per aandeel, terwijl de verwachting lag op $ 2,65. De omzet komt ook zo’n $ 2 miljard hoger uit dan verwacht op $ 56,52 miljard. Het aandeel Microsoft ging nabeurs enkele procenten hoger.

Het technologieconcern General Electric realiseerde in het afgelopen kwartaal een omzet van $ 16,5 miljard, hoger dan de verwachte $ 15,42 miljard. Winst per aandeel verraste positief met $ 0,82 versus $ 0,56. De divisie binnen General Electric die inzet op hernieuwbare energie is GE Vernova en eindigde afgelopen kwartaal met groene cijfers. GE is van plan om deze divisie af te splitsen in een afzonderlijk bedrijf in het tweede kwartaal van 2024. Indien de SEC de split goedkeurt zal het symbool GEV worden met een notering op NYSE, aldus topman Culp.

Vandaag worden de boeken geopend bij o.a. Meta Platforms, Thermo Fisher Scientific, T-Mobile, Boeing en CME. Op donderdag is het de beurt aan Amazon, Mastercard en TotalEnergies. Vrijdag hebben we dan Exxon Mobil, Chevron en AbbVie die de boeken openen. Op macro-economisch niveau zal Fed ’s avonds het woord nemen op een conferentie in Washington DC

Blik op Europa

De belangrijkste Europese aandelenindices eindigden in het groen. De BEL 20 klom 0,46% tot 3.340 punten. De AEX uit Nederland klom 0,35% tot 721,7 punten. De DAX en Euro Stoxx 50 klommen beiden 0,66% en 0,87%.

Gisteren werden heel wat PMI-cijfers gepubliceerd van Europese landen. De productie PMI in Frankrijk en Duitsland komt ver onder de 50 uit. Ook de Europese productie PMI bevindt zich ver in het contractiegebied. Hetzelfde verhaal voor de diensten PMI uit zowel Frankrijk, Duitsland als Europa. Volgens Bloomberg had Christine Lagarde een conference call met de Europese Commissie en de Europese Raad. Daar zou de voorzitster van de ECB aangehaald hebben dat de Europese economie nog enkele kwartalen zal stagneren.

De Britse bank Barclays ging fors lager na teleurstellende kwartaalcijfers. De winst per aandeel daalde naar 0,16 cent met een omzet van £ 1,3 miljard. Voornamelijk de investment banking tak presteerde niet goed. Ook de nettorentemarge – het verschil tussen de ontvangen rente op leningen en de betaalde rente op deposito’s – wordt verwacht uit te komen tussen 3,05% en 3,10% terwijl dit voorheen tussen 3,15% en 3,2% lag. Topman bij de bank Venkatakrishnan kondigde meteen aan dat in februari een nieuw strategisch plan zal worden voorgesteld samen met grondige herstructureringen.

Vandaag krijgen we inkijk in de boeken van o.a. Koninklijke Vopak, Heineken, Royal KPN en Melexis.

Beursagenda

Woensdag 26 oktoberDE – Bedrijfsverwachtingen
DE – ifo bedrijfsklimaat index
VS – Bouwvergunningen
VS – Nieuwe huizenverkopen
VS – Ruwe olievoorraden
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
10:00
10:00
14:00
16:00
16:30
22:35
Donderdag 27 oktoberEUR – ECB rentebesluit
VS – Duurzame goederenbestellingen
VS – BBP
VS – Handelsbalans goederen
VS – Jobless claims
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
EUR – ECB persconferentie
VS – Fed-lid Waller spreekt
VS – Voorlopige huisverkopen
14:15
14:30
14:30
14:30
14:30
14:30
14:45
15:00
16:00
Vrijdag 28 oktoberVS – Kern PCE Prijsindex
VS – PCU-prijsindex
VS – Persoonlijke uitgaven
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
14:30
14:30
14:30
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Kevin Verstraete
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.