Artikel laten voorlezen

Het sentiment op de aandelenbeurzen blijft zeer negatief. Gisteren eindigden de Amerikaanse indices opnieuw met flinke verliezen. De S&P 500 verloor 1,15% bij een slot op 4.137 punten. Daarmee is de breedsamengestelde index duidelijk onder het steunniveau rond 4.200 gezakt, waarmee de dalende trend een nieuwe impuls heeft gekregen. Big tech lag enorm zwak met flinke verliezen voor Meta (-3,7%), Microsoft (-3,75%), NVIDIA (-3,5%), Alphabet (-2,55%) en Apple (-2,5%). De Nasdaq-100 eindigde 1,9% lager op 14.109 punten.

De daling wordt breed gedragen en dat zien we terug als we naar de sectoren kijken. Het lijkt er op dat 10 van de 11 sectoren deze maand negatief zullen eindigen
Gisteren eindigden ook 8 sectoren de handelssessie in het rood. De sector communicatiediensten was het zwakste met een daling van 2,58%, terwijl onroerend goed de best presterende sector was met een stijging van 2,15%.

In de nabeurshandel steeg Amazon met bijna 5%, nadat de e-commerce gigant de verwachtingen van analisten voor zowel de omzet als winst in het derde kwartaal overtrof. Mede hierdoor staat de Nasdaq Future momenteel 0,8% hoger. Het aandeel Ford daalde echter met 3%, nadat het bedrijf de winstverwachtingen voor het derde kwartaal niet haalde en de verwachtingen voor het jaar naar beneden bijstelde vanwege de staking van de vakbond UAW.

Beleggers kijken vandaag vooral uit naar de cijfers voor de persoonlijke consumptieve bestedingen in september. De PCE is namelijk de favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve. Gemiddeld genomen verwachten economen een stijging van de PCE in september met 0,3% op maandbasis en een stijging van 3,7% op jaarbasis. Verder zullen Chevron en Exxon Mobil vanmiddag om 13:00 uur met de kwartaalcijfers naar buiten komen.

Azië herstelt en Europa opent in het groen

In het Oosten zijn de meeste beurzen met groene cijfers het weekend ingegaan. De Hang Seng index uit Hongkong presteerde goed met een winst van 2,24%. Gisteren wisten de Europese beurzen de grootste verliezen iets te beperken. Beleggers reageerden positief op het rentebesluit van de Europese centrale bank. De ECB besloot om de rente niet verder te verhogen, na 10 opeenvolgende renteverhogingen. Vanochtend hebben Signify, Air France-KLM, Brunel en Sanofi de boeken geopend.

Beursagenda

Vrijdag 27 oktoberVS – Kern PCE Prijsindex
VS – PCU-prijsindex
VS – Persoonlijke uitgaven
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
14:30
14:30
14:30
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.