Aandeel Snapchat: Gen Z zorgt voor groei

Het aandeel Snapchat begon op de verkeerde voet. Na hun IPO in 2017 daalde het aandeel Snapchat met 80 procent. Sindsdien heeft het aandeel een ongelooflijk herstel weten neer te zetten. Het aandeel Snapchat handelt momenteel in de buurt van zijn all-time high. Kan dit aandeel nog hoger klimmen?

Volgens het management van Snap zal dat inderdaad het geval zijn. Het bedrijf rapporteerde recent een uitzonderlijke groei van omzet en actieve gebruikers, dankzij de populariteit van de app bij de Generatie Z jongeren. In dit artikel bespreken we het aandeel in detail.

De volgende onderwerpen worden besproken over het aandeel Snapchat:

Aandeel Snapchat | Beleggen in Snapchat | Snap aandelen | Koers Snapchat

Het aandeel Snapchat

Het aandeel Snapchat heeft het de eerste maanden na zijn intrede op de aandelenmarkt erg moeilijk gehad. Al vrij snel daalde het aandeel met 83 procent. Op een gegeven moment stond het aandeel Snapchat op een dieptepunt van 4 dollar. Nadat het eindelijk in staat was om een aantal fatsoenlijke financiële resultaten te presenteren, begon het aandeel Snap aan zijn opmars. Het aandeel werd uiteraard getroffen door de crash in maart 2020, maar beleggers beseften echter al snel dat je niet naar buiten hoefde om de producten van Snap te gebruiken. Als gevolg hiervan herstelde het aandeel Snapchat snel en begon het aan hun grootste opwaartse trend ooit. Op het moment van schrijven wordt het aandeel momenteel verhandeld tegen 60 dollar per aandeel, ongeveer 18 procent van het all-time high.

Het bedrijf Snap

Snap Inc. is een Amerikaans bedrijf actief in social media, gevestigd in Californië. Het bedrijf werd opgericht in september 2011. Snap ontwikkelt en onderhoudt een aantal technologische producten en diensten. De producten en diensten omvatten de Snapchat-applicatie, Spectacles en Bitmoji. Het bedrijf Snap heette oorspronkelijk Snapchat Inc. toen het werd opgericht, maar werd in september 2016 omgedoopt tot Snap. De naamswijziging kwam omdat Snapchat zijn andere diensten en producten wilde opnemen onder één enkel bedrijf.

De drie oprichters, Evan Spiegel, Bobby Murphy en Reggie Brown waren studenten aan de Stanford University toen ze Snapchat oprichtten. Als gevolg hiervan hebben ze samen 95 procent stemrecht. Het stemrecht mag worden afgezwakt of overgedragen aan de andere oprichters wanneer één van de oprichters met pensioen gaat of overlijdt. De lancering van Snapchat was buitengewoon succesvol en het bedrijf vocht tegen vijandige overnames van andere technologie- en sociale mediabedrijven, zoals Facebook en Google.

IPO

In januari 2017 meldden nieuwsbronnen dat Snap naar de beurs zou gaan via een Initial Public Offering. De beursgang vond plaats op de New York Stock Exchange. Het was een felle strijd tussen de New York Stock Exchange en NADSAQ om te beslissen wie de beursgang mocht uitvoeren. De waarde van Snap werd op dat moment geschat op zo’n 20 miljard tot 25 miljard dollar, wat de grootste beursgang op een Amerikaanse beurs was sinds 2014, toen Alibaba naar de New York Stock Exchange trok.

Het aandeel Snapchat kon voor het eerst verhandeld worden op 2 maart 2017. De beursgang werd geprijsd op 17 dollar per aandeel en ging al snel naar 24 dollar per aandeel op de eerste dag van de handel. Het aandeel daalde daarna echter snel. Het bedrijf rapporteerde in mei 2017 voor het eerst hun cijfers en boekte een verlies van 2,2 miljard dollar, waardoor het aandeel Snapchat met 20 procent daalde. Na de beursgang hadden twee van de drie oprichters nog steeds meer dan 70 procent van het stemrecht in handen.

Nieuws over het aandeel Snapchat

Maart 2021 – Snap neemt Berlijns bedrijf over dat online shoppers helpt kleren te kiezen die goed passen

Snap heeft onlangs gemeld dat het een in Berlijn gevestigd bedrijf heeft overgenomen dat consumenten helpt bij het kiezen van de juiste kledingmaten wanneer zij online kleding kopen. De omvang van de deal werd niet bekendgemaakt. Het in Berlijn gevestigde bedrijf heet Fit Analytics. Zij zijn de maker van Fit Finder, software die bedrijven gebruiken om hun klanten te helpen kleding te kiezen die hen goed past. Dit wordt vooral gebruikt om retourzendingen te voorkomen. De software maakt gebruik van machine learning en door klanten verstrekte informatie om aanbevelingen te doen.

De overnames laten ons zien dat Snap aan het pushen is om meer e-commerce naar de Snapchat applicatie te brengen. Snap heeft al vaker aangegeven dat ze veel meer diensten naar de app willen brengen, e-commerce is daar één van. Snap zal meer dan 100 werknemers van Fit Analytics behouden en het bedrijf zal operatief blijven in Berlijn.

Januari 2021 – Snap verbetert augmented reality-functies met overname Brits onderzoekslab Ariel AI

Snap heeft aangekondigd dat het in januari een Brits artificiële intelligentiebedrijf genaamd Ariel AI heeft overgenomen. Het bedrijf richt zich op augmented reality. Het Britse bedrijf werd in 2018 in Londen opgericht door voormalige onderzoekswetenschappers van Google en Facebook.

Voordat Snap het bedrijf overnam, was er 1,1 miljoen dollar opgehaald. De waarde van de deal is niet openbaar gemaakt, maar mensen die bekend zijn met de zaak stellen dat het waarschijnlijk is dat de deal een waarde heeft van enkele miljoenen.

Augmented reality kan worden gedefinieerd als een technologie waarbij digitale beelden en informatie in de fysieke wereld worden geïntegreerd. Het Britse bedrijf heeft zijn aandacht gericht op computervisie. Dit is een noodzakelijk onderdeel dat wordt gebruikt om augmented reality-functies te bouwen. Het bedrijf heeft de taak gekregen om de Snapchat-camera slimmer te maken en de augmented reality-ervaringen voor Snapchat-gebruikers te verbeteren.

Aandeel Snapchat: App | Koers Snapchat | Beleggen in Snap

Snap’s financiële resultaten

Snap maakte begin februari de resultaten over het vierde kwartaal van 2020 bekend. Het aandeel Snapchat sprong 9 procent hoger vanwege de geweldige winstcijfers. Het bedrijf meldde dat hun Snapchat-applicatie de dagelijks actieve gebruikers met 22 procent zag stijgen tot 265 miljoen. Snap zag daarnaast ook een enorme sprong in de inkomsten, ze rapporteerde een groei van 62 procent tot 911 miljoen dollar. Ze wisten de verwachtingen van analisten hiermee ruimschoots te overtreffen, Wall Street mikte op 850 miljoen dollar aan inkomsten.

Het bedrijf rapporteerde echter nog steeds een verlies van 113 miljoen dollar in het vierde kwartaal, maar het financiële verlies verbetert gestaag. Snap was in staat om zijn eerste volledige jaar van positieve EBITDA te genereren. Deze bedroeg 45 miljoen dollar in 2020, een grote verbetering als we dit vergelijken met het jaar voordien, dat een verlies van 202 miljoen dollar bedroeg.

De mooie resultaten zullen waarschijnlijk aanhouden, Snap verwacht voor het eerste kwartaal een omzetstijging van meer dan 60 procent. Het bedrijf zal zijn financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2021 op 22 april bekendmaken.

Aandeel Snapchat: resultatenrekening

Aandeel Snapchat: balans

Snap’s omzetgroei

Snap heeft in de afgelopen jaren een goede gestage groei van hun inkomsten gekend. Hun inkomsten in 2017 bedroegen 404 miljoen dollar. In 2020 bedroeg dit 2,5 miljard dollar. Het is zeker vermeldenswaard dat veel analisten van Wall Street hadden verwacht dat het bedrijf Snap op een gegeven moment zou falen. Op dat moment was die voorspelling niet zo gek, de dagelijkse actieve gebruikers namen af en de slechte financiële resultaten wogen enorm op het bedrijf. Maar Snap heeft zich goed kunnen herstellen van alle negativiteit rondom het bedrijf.

Fundamental Explorer

Bent u benieuwd naar een uitgebreide analyse van het aandeel Snapchat? Bekijk dan zeker de fundamental explorer waar u het Reuters Stock Report kunt terugvinden. Hierin vindt u o.a. een waarderingsscore van het aandeel. Er wordt ook een grondig waarderingsonderzoek gedaan van de concurrenten. In het rapport krijgt het aandeel Snapchat ook een score toegekend die u in één oogopslag een idee moet geven, van hoe aantrekkelijk het aandeel is ten opzichte van de markt. Snap krijgt de score vijf op tien. Voor uitgebreide informatie, kunt u de tool in het LYNX Handelsplatform bekijken.

Technische analyse van het aandeel Snapchat

Het aandeel Snapchat brak een paar maanden geleden uit een omgekeerd hoofd-en-schouderpatroon, waardoor de prijs van het aandeel een heel stuk hoger kwam te liggen. De huidige prijsactie kan mogelijk worden geclassificeerd als een korte-termijn consolidatie, wat betekent dat de opwaartse trend een adempauze neemt voordat het verder omhoog gaat.

Hoe lang deze consolidatiefase zal duren, is onmogelijk te zeggen. Als de koers van het aandeel Snapchat boven de 73 dollar kan handelen, wat wordt weergegeven door de groene lijn, dan kunnen we veronderstellen dat de opwaartse trend verdergezet zal worden. We moeten echter in gedachten houden dat de huidige prijsactie evengoed een distributiefase zou kunnen zijn. Dat zou betekenen dat het aandeel zich opmaakt voor een breuk van de rode lijn en er een nieuwe neerwaartse trend zou kunnen ontstaan. Fases van accumulatie en distributie komen aan bod bij de Wyckoff theorie.

Als we inzoomen op de grafiek op dagbasis, kunnen we mogelijk een hoofd-en-schouderpatroon zien vormen. Een doorbraak van dit patroon zou een signaal zijn voor een mogelijke nieuwe neerwaartse trend. Begin maart werd ook een stijgende trendlijn doorbroken, wat bijdraagt aan het bearish signaal. Echter, gezien de uitzonderlijke groei die Snap de afgelopen weken heeft doorgemaakt, lijkt het onwaarschijnlijk dat het aandeel lager zal handelen.

Vooruitzichten van het aandeel Snapchat

Snap heeft zich heel goed hersteld. De app is niet meer alleen een camera, maar is ook een prominent advertentieplatform met een hele boel e-commerce diensten geworden. Dat is nu ook de grootste bron van inkomsten voor het bedrijf. Het aandeel Snap daalde tijdens de crash in maart 2020 een bibberende 60 procent. Sindsdien is het aandeel echter een koele 680 procent gestegen.

Snap ziet er ook op fundamentele basis eindelijk aantrekkelijk uit. De balans is gestaag verbeterd. We hebben de inkomsten de afgelopen paar jaar zien stijgen. Ja, het bedrijf worstelt nog steeds met de winstgevendheid, maar die is ook verbeterd. In het huidige klimaat zijn de aandelen van veel niet-winstgevende bedrijven omhoog geschoten, deze bedrijven worden geclassificeerd als groeibedrijven. Groeibedrijven worstelen met winstgevendheid omdat ze zo gefocust zijn op het zo snel mogelijk laten groeien van het bedrijf. Dit is ook het geval voor Snap.

Maar Snap zou wel eens dichter bij winstgevendheid kunnen zijn dan we denken. De EBITDA van het bedrijf is na een paar jaar eindelijk positief geworden en dat is zeer interessant. In het vierde kwartaal heeft Snap enkele belangrijke mijlpalen bereikt. Het bedrijf zag zijn inkomsten met meer dan 60 procent stijgen en zijn dagelijks actieve gebruikers groeide met 22 procent, ongelooflijk goed nieuws voor de aandeelhouders van Snap. Deze groei is te danken aan het feit dat ze zich in verschillende segmenten hebben gewaagd. Snap heeft zich de laatste tijd meer gericht op augmented reality en een heleboel andere zaken, zoals e-commerce, die de groei zeker hebben gestimuleerd.

Het management van Snap ziet nog veel meer groei aankomen. In 2021 verwacht het bedrijf een omzetgroei van 60 procent. Analisten mikken zelf op een groei van dubbele cijfers voor de komende jaren. Als Snap in staat is om dit soort groei te rapporteren, dan wordt het aandeel Snapchat een must-have aandeel. Het technische plaatje ziet er momenteel misschien niet erg aantrekkelijk uit, maar dat neemt niet weg van het feit dat het bedrijf een heel goede belegging zou kunnen worden.

Wat zeggen de analisten over het aandeel Snapchat?

Veel mensen zijn zeer optimistisch over de toekomst van het aandeel Snapchat, de Wall Street analisten zijn hierop geen uitzondering. De algemene consensus is om het aandeel Snapchat te kopen. Wells Fargo kwam af met het hoogste koersdoel, 91 dollar. Het gemiddelde koersdoel bedraagt momenteel 78 dollar per aandeel, wat een waardestijging van ongeveer 30 procent zou betekenen voor het aandeel Snapchat.

Datum Beurshuis Advies Koersdoel
19-apr-21 J.P. Morgan Kopen $82
16-apr-21 Cowen & Co Kopen $88
15-apr-21 Merrill Lynch Houden $67
14-apr-21 Atlantic Equities Kopen $75
13-apr-21 Evercore Kopen $68
06-apr-21 Wolfe Research Kopen $65
05-apr-21 Morgan Stanley Kopen $74
19-mrt-21 Deutsche Bank Kopen $74
19-mrt-21 Jefferies Kopen $85
19-mrt-21 UBS Kopen $85
19-mrt-21 Wells Fargo Kopen $91
19-mrt-21 Goldman Sachs Kopen $80
19-mrt-21 Credit Suisse Kopen $80

Zelf beleggen in het aandeel Snapchat bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Snapchat. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Aandeel Snapchat
Hirgent Cekaj

Hirgent Cekaj

Content writer

Hirgent Cekaj is content writer voor LYNX en student International Business. Naast het schrijven van artikelen voor LYNX, is hij zelf ook al enkele jaren actief in de valutamarkt en aandelenmarkten.