Selecteer de categorie waar u een vraag over heeft:

Tarieven, margin, koersdata

Tarievenoverzicht

Op deze pagina vindt u alle transactiekosten, rentetarieven en mogelijke overige kosten die van toepassing zijn op uw LYNX effectenrekening.

ADR Passthrough fee

Rekeninghouders met posities in American Depositary Receipts (ADRs) moeten rekening houden met het feit dat voor deze effecten periodieke kosten in rekening worden gebracht.

Negatieve rente

Als gevolg van het beleid van centrale banken zijn de rentes in de afgelopen jaren gestaag afgenomen. In het kader van deze ontwikkeling brengt LYNX voor bepaalde cashposities een negatieve kredietrente in rekening.

Future marginvereisten

De marginvereiosten voor Euronextcontracten worden vastgesteld op basis van SPAN. Door de SPAN-methode kunt u relatief lage margin aanhouden.

Marginvereisten bekijken

U kunt via het LYNX handelsplatform alle belangrijke waarden zoals de margin vereisten van uw rekening bekijken. U doet dit door op de button Rekening te klikken.

Margin nieuwe positie

Voordat u een order naar de beurs verstuurt, kunt u controleren hoe hoog de margin is die u voor de positie moet aanhouden.

CFD marginvereisten

De Europese Autoriteit voor Effecten en Markten (ESMA) heeft regels opgesteld omtrent CFD marginvereisten voor particulieren. Hier leest u hoe deze marginvereisten worden toegepast op uw effectenrekening.

Bestedingsruimte bekijken

De kolom “Huidige beschikbare liquide middelen” geeft exact aan hoeveel bestedingsruimte u nog heeft.

Liquideer als laatst

Met de mogelijkheid “Liquideer als laatste” kunt u aangeven welke positie(s) u het liefst als laatst gesloten wilt hebben in het geval van een gedwongen sluitingstransactie.

Overzicht beschikbare koersdata bundels

Standaard beschikt u over realtime koersdata van de 2000 grootste Europese aandelen. Indien u koersdata van specifieke beurzen wilt ontvangen dient u hiervoor een koersdata bundel af te sluiten.

Koersdatabundels inschakelen

Voor bepaalde beurzen dient u een koersdatabundel aan te schaffen om realtime data te ontvangen. U kunt uw koersdatabundels beheren in het Account Management.

Koersdatabundels uitschakelen

U kunt te allen tijde uw actieve koersdatabundel(s) uitschakelen. Nadat u de bundel(s) heeft uitgeschakeld zult u vanaf de volgende maand geen realtime koersdata meer ontvangen.