Artikel laten voorlezen

Er zijn toenemende zorgen over de economische groei. Heeft dit gevolgen voor winst-/verliesrekening bij postbedrijven?

POSTNL

POSTNL | TA Loef

Beleggen in post? Heeft dit wel kansen nu de economische groeivooruitzichten verslechteren? Afgaande op de koersontwikkelingen van drie Europese beursgenoteerde postbedrijven moet men vrezen van niet. Enkele rendementscijfers zijn op een rijtje gezet. Zojuist noteert het Belgische aandeel Bpost vandaag 6,4% koerswinst. Deutsche Post doet met een stijging van 5,4% goed mee. Alleen het Nederlandse PostNL blijft met een koersverlies rond het middaguur (-0,6%) achter bij de koersprestaties van de twee buitenlandse collega’s. In technische zijn heeft PostNL twee weerstandslijnen te overwinnen (een dalende trendlijn en oude steunlijn die nu als weerstand acteert).

Deutsche Post vanaf 2021

Deutsche Post vanaf 2021 | TA Loef

In de afgelopen 10 handelsdagen blijkt rond het middaguur bij de opmaak van deze technische analyse blog een fraaie koerswinst in het Belgische Bpost (+17%) en een fors koersverlies in het Nederlandse PostNL (-15,3%). Dit is een verschil van ca. 30%. Een prima technisch argument om bij het selecteren van kansen en risico’s extra kritisch te zijn op de kortetermijnkeuzes van aan- en verkopen. Deutsche Post heeft in de afgelopen 10 handelsdagen zojuist ruim 10% op de teller staan aan koerswinst. Dit is mede te danken aan de intraday koerssprong zojuist. In de weg omhoog zijn er wel weerstanden te overwinnen. Misschien daarom ook even kijken naar wat de langetermijntrends laten zien. De recente uitbraak boven de dalende weerstandslijn is hoe dan ook een positief bericht.

Belgische Post

Belgische Post | TA Loef

Het aandeel Belgische Post heeft in de afgelopen 12 maanden ruim 18% koersverlies geleden. Dit koersverlies valt nog mee in relatie tot de koersdalingen in Deutsche Post (-28,3%) of het koersdrama in het Nederlandse PostNL (-39,9%). Positief is ook de opwaartse uitbraak uit het dalende trendkanaal van de afgelopen 12 maanden. Zojuist blijkt niet alleen een dalend trendkanaal beëindigd, maar ook een zijwaarts tradingkanaal tussen ca. € 5,50 en € 6,30. De opwaartse uitbraak suggereert een voltooid bodemproces met eerste koersambities richting € 8,00. Misschien moeten postbeleggers bij de afweging van winst- en verliesgevende posten in portefeuille wat meer focussen op de Belgische outperformer in de zoektocht naar positief nieuws.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart