Beste aandelen voor 2024 volgens Justin Blekemolen

Door Justin Blekemolen


Heineken
ISIN: NL0000009165
|
Ticker: HEIA --- %

---
EUR
---% (1D)
1W ---
1M ---
1Y ---
Heineken aandeel
Artikel laten voorlezen

Estimated reading time: 18 minutes

beste aandelen 2024
Wat zijn de beste aandelen voor 2024? Onze beleggingsexpert Justin Blekemolen bespreekt traditiegetrouw potentieel goede aandelen voor het nieuwe beleggingsjaar.

Het selecteren van de beste aandelen voor 2024 vereist een grondige analyse van verschillende sectoren, rekening houdend met de hoge rente, afkoelende inflatie en mogelijke renteverlagingen door centrale banken, evenals de vooruitzichten van een milde economische recessie.

In dit artikel bespreken we eerst enkele van de belangrijkste overwegingen waarmee beleggers rekening moeten houden bij het zoeken naar de beste aandelen voor 2024. Vervolgens delen we welke thema’s en sectoren interessant kunnen zijn voor het aankomende jaar. Ten slot delen we tien mogelijk interessante aandelen voor 2024.

Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen? Klik dan hier.

Hoe selecteert u de beste aandelen 2024?

In een wereld waar economische golven steeds onvoorspelbaarder lijken te worden, staat de belegger voor de uitdaging om niet alleen de storm te doorstaan, maar ook om er sterker uit te komen. Het jaar 2024 belooft een bijzonder interessant jaar te worden voor beleggers, gezien de verwachte renteverlagingen door centrale banken, gecombineerd met de prognoses van een milde economische recessie.

Sterke aandelen selecteren is geen kwestie van geluk, maar van gedegen analyse en strategisch denken. Slimme beleggers kijken naar bedrijven met solide fundamenten: sterke balansen, duurzame bedrijfsmodellen, en het potentieel om te groeien of stand te houden in uitdagende economische tijden. Ze zoeken naar sectoren die niet alleen veerkrachtig zijn in de huidige economische klimaat, maar die ook gepositioneerd zijn om te profiteren van langetermijntrends, zoals technologische vooruitgang, demografische verschuivingen, en veranderingen in consumentengedrag.

Voordat we onze lijst met beste aandelen voor 2024 delen, bespreken we eerst waar u als belegger op moet letten bij het selecteren van individuele aandelen. Op deze manier kunt u zelf ook op zoek gaan naar de beste aandelen voor 2024.

Zoek naar bedrijven met sterke financiën

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij de evaluatie van een aandeel is de financiële gezondheid van het bedrijf. Bedrijven met sterke financiën zijn doorgaans stabielere en minder risicovolle beleggingen. Enkele belangrijke indicatoren van financiële gezondheid zetten we hieronder op een rij.

 • Bedrijven met een sterk omzetgroei
  Bedrijven die hun inkomsten laten groeien, hebben meer kans om op lange termijn succesvol te zijn. Zoek naar bedrijven met een geschiedenis van sterke omzetgroei en bedrijven met een duidelijk plan voor toekomstige groei.
 • Met een hoge winstgevendheid
  Winstgevendheid is een maatstaf voor hoeveel winst een bedrijf maakt ten opzichte van zijn inkomsten. Bedrijven met een hoge winstgevendheid zijn over het algemeen aantrekkelijkere beleggingen, omdat zij in staat zijn een hoog rendement voor hun aandeelhouders te genereren. De winst bepaalt ook in meer of mindere mate de waardering van een aandeel en kan worden gebruikt om aandeelhouders te belonen in de vorm van dividend.
 • Bedrijven met een operationele hefboom
  Operationele hefboomwerking staat bekend als de relatie tussen vaste kosten en variabele kosten die door een bedrijf worden gebruikt bij de productie van goederen. Dankzij een sterke operationele hefboomwerking slaagt een bedrijf erin de totale productiekosten te verlagen zodra het meer dan een bepaalde hoeveelheid heeft geproduceerd. Hierdoor zal de winst sneller stijgen dan de omzet. Als een bedrijf de omzet bijvoorbeeld met 10% laat stijgen, maar de winst stijgt vervolgens met 20% is dat enorm positief.
 • Lage schuldenlast
  Hoge schuldniveaus kunnen een groot risico vormen voor beleggers. Bij stijgende rentes kunnen de kosten voor krediet fors toenemen, wat de winstgevendheid kan aantasten. Bedrijven met weinig schulden zijn over het algemeen financieel stabieler en minder risicovol.

Kijk naar de industrie en de sector

Het is ook belangrijk om na te gaan in welke bedrijfstak en sector een bedrijf actief is. Sommige industrieën en sectoren presteren doorgaans beter dan andere, afhankelijk van de economische omstandigheden en andere factoren. Momenteel vormt een naderende economische recessie een reëel risico. Als u zich daar tegen wil wapenen kijk dan eens naar aandelen uit ondergenoemde sectoren.

Inflatie- en recessiebestendige beleggingen

Bedrijven die actief zijn in bijvoorbeeld de basisconsumptiegoederen zijn beter bestand tegen een recessie. Dit zijn producten zoals, voedsel, dranken, verzorgingsproducten en huishoudelijke producten, die als essentieel worden beschouwd en waar ongeacht de economische omstandigheden veel vraag naar is. Bedrijven in deze sectoren hebben meestal stabiele en consistente winsten, waardoor ze een veilige investering zijn in tijden van economische onzekerheid.

Andere aandelen die als inflatie- en recessiebestendig worden beschouwd zijn nutsbedrijven. Deze bedrijven leveren essentiële diensten zoals water, elektriciteit en gas, en worden doorgaans gereguleerd door overheidsinstanties. Als laatste kunt u ook denken aan luxegoederen. De vraag naar topmerken lijdt meestal niet onder stijgende prijzen, waardoor bedrijven als LVMH goed in staat zijn de inflatie de baas te blijven. Wanneer topmerken meer vragen, kunnen sommige ontwerpen zelfs aantrekkelijker worden voor statusbewuste kopers. Dit heeft gezorgd voor de reputatie dat de luxegoederen sector bescherming biedt tegen inflatie. Bovendien hebben vermogende mensen doorgaans minder last van economische tegenwind. Multimiljonairs zullen dus doorgaan met het kopen van luxegoederen, waardoor deze sector eveneens minder conjunctuurgevoelig is.

Een andere optie kan zijn beleggen in hoog dividendaandelen. Dit zijn bedrijven die een aanzienlijk deel van hun winst aan de aandeelhouders uitkeren in de vorm van dividend. Dit kan een gestage inkomstenstroom opleveren, zelfs in tijden van economische neergang. Wilt u meer weten over hoog dividendaandelen? Via deze link kunt u op uw gemak de masterclass “Income beleggen, een ‘sleep well’ alternatief” terugkijken.

Zoek naar bedrijven met een concurrentievoordeel

Een concurrentievoordeel is iets wat een bedrijf onderscheidt van zijn concurrenten en waardoor het succesvol kan zijn op de markt. Enkele voorbeelden van concurrentievoordelen zetten we hieronder op een rij.

 • Sterke merkbekendheid
  Bedrijven met een sterke merknaam kunnen vaak hogere prijzen vragen voor hun producten of diensten, omdat klanten bereid zijn meer te betalen voor een merk dat ze vertrouwen. Denk bijvoorbeeld aan Apple of de merken van LVMH.
 • Intellectuele eigendom
  Bedrijven die octrooien, handelsmerken of andere vormen van intellectuele eigendom bezitten, kunnen hun producten of diensten vaak beschermen tegen concurrenten en een concurrentievoordeel behouden. Denk bijvoorbeeld aan de unieke machines van ASML.
 • Kostenvoordelen
  Bedrijven met lagere kosten dan hun concurrenten kunnen hun producten of diensten vaak tegen een lagere prijs aanbieden, wat een belangrijk concurrentievoordeel kan zijn.

Evalueer management en leiderschap

Het management en het leiderschap van een bedrijf kunnen een grote invloed hebben op het succes. Zoek naar bedrijven met sterke leiderschapsteams die een succesvolle staat van dienst hebben en een duidelijke visie op de toekomst. In welke mate het management van het bedrijf zijn eigen aandelen inkoopt of juist verkoopt kan wat zeggen over het vertrouwen van de leiders van het bedrijf.

Overweeg het potentieel voor toekomstige groei

Naast het kijken naar de prestaties van een bedrijf in het verleden, is het ook belangrijk om te kijken naar het potentieel voor toekomstige groei. Dit kan moeilijk te voorspellen zijn, maar er zijn een aantal dingen waar u op moet letten die erop kunnen wijzen dat een bedrijf een sterk groeipotentieel heeft, zoals:

 • Een omvangrijke en groeiende markt
  Bedrijven die actief zijn in grote en groeiende markten hebben meer kans om ruimte te hebben om te groeien en uit te breiden.
 • Een uniek product of dienst
  Bedrijven met unieke producten of diensten kunnen zich vaak onderscheiden van hun concurrenten en hebben mogelijk een sterker groeipotentieel.
 • Sterke partnerschappen en samenwerkingsverbanden
  Bedrijven met sterke partnerschappen of relaties met andere bedrijven of organisaties kunnen in staat zijn om deze relaties te benutten om groei te stimuleren.

Diversificatie van uw portefeuille

Een van de sleutels tot succesvol beleggen is het diversifiëren van uw portefeuille, wat betekent dat u een verscheidenheid aan verschillende aandelen en andere beleggingen in uw portefeuille opneemt. Dit helpt om uw risico te spreiden en kan het effect van een enkele belegging op uw totale portefeuille verminderen.

Het is over het algemeen ook een goed idee om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren door verschillende activaklassen op te nemen, zoals aandelen, obligaties, grondstoffen en vastgoed. Dit kan helpen om het totale risico van uw portefeuille te verminderen en mogelijk uw rendement op lange termijn te verbeteren. Het is ook belangrijk om uw beleggingen regelmatig te evalueren en waar nodig aanpassingen te doen om ervoor te zorgen dat uw portefeuille afgestemd blijft op uw financiële doelstellingen.

Belangrijkste beleggingsthema’s voor 2024

Met de afvlakkende rente ontstaat een nieuwe beleggingsomgeving vol kansen, maar ook ontstaan er ook onzekerheden. Diversificatie van de portefeuille is belangrijk, maar gedurfde op overtuiging gebaseerde beslissingen zijn essentieel voor het verslaan van de markt.

Economische groei

Als we kijken naar het economische klimaat dan lopen de voorspellingen uiteen. The Conference Board voorspelt voor 2024 een economische groei van slechts 0,9%, maar in 2025 mag op een groei van het BBP van 1,7% worden gerekend. Diverse zakenbanken zoals Deutsche bank en Societe Generale verwachten echter dat de Verenigde Staten in de eerste helft van 2024 in een milde recessie zal belanden. Zij verwachten dan twee kwartalen op rij van krimp van het BBP. De Europese Commissie (EC) heeft haar prognose voor de economische groei in de eurozone in 2023 naar beneden bijgesteld van de eerder verwachte 0,8% naar 0,6%. In 2024 zal het BBP van de eurozone naar verwachting met 1,2% groeien.

Inflatie & rente

Ondertussen koelt de inflatie snel af, maar blijft de kern inflatie nog altijd te hoog, wat twijfels oproept over het monetaire beleid van centrale banken. Toch prijst de markt vanaf maart 2024 al de eerste renteverlaging in, aldus de CME Fed WatchTool.

Met vooruitzichten als een zwakkere groei, lagere inflatie en renteverlagingen lijken vastrentende waarden een interessante keuze voor 2024. Momenteel zijn de vergoedingen nog relatief hoog en bij verder dalende rentes kunnen obligatiebeleggers ook koerswinsten opstrijken.

Welke sectoren zijn interessant?

In 2023 waren de technologie aandelen opnieuw de aanjager van sterke beursprestaties. Dit jaar kregen de grootste tech aandelen zelfs de titel ‘magnificent seven’ op hun hoofd geplakt. Vanwege de enorme wegingen in de indices blijft de technologiesector essentieel voor een positief beurssentiment. Afgelopen jaar werd ook het toenemende belang van technologie in ons dagelijks leven nog duidelijker met de doorbraak van AI. Nvidia steeg door de grote vraag naar zijn AI-chips met ongeveer 250% in 2023. Kunstmatige intelligentie, cloud computing, the internet of things en cyberbeveiliging, blijven op lange termijn kansen bieden.

Met de groeiende vraag naar elektronische apparaten en elektrische voertuigen, kunnen bedrijven die zeldzame aardmetalen mijnen of verwerken eveneens een goede keuze zijn.

Maar ook de interesse in biotech lijkt weer terug van weggeweest. Eli Lilly steeg het afgelopen jaar met bijna 60%, nadat een medicijn bedoeld voor diabetes werd goedgekeurd als afslankmiddel. Andere bedrijven als Moderna en Merck houden zich juist bezig met vaccins tegen kanker. Biotechbedrijven die zich richten op innovatieve therapieën of vaccins kunnen aantrekkelijk zijn. Een bedrijf met een sterke pijplijn van geneesmiddelen in ontwikkeling kan een goede keuze zijn.

Tot slot moet worden opgemerkt dat het beleggingslandschap voortdurend verandert, en het is belangrijk dat beleggers op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Dit kan betekenen dat u economische indicatoren in de gaten houdt en voortdurend het nieuws uit de sector volgt. Ook in 2024 kunt u dagelijks op de hoogte blijven van het laatste beursnieuws via het LYNX Kennisportaal. Door op de hoogte te blijven kunt u mogelijk beter geïnformeerde beslissingen nemen en zich positioneren om te profiteren van de meest veelbelovende beleggingskansen in 2024.

Beste aandelen 2024

Rekening houdend met bovenstaande verwachtingen voor 2024 en de besproken strategieën hebben we een lijst samengesteld met 10 aandelen tips voor 2024. Deze lijst vormt geen goed gespreide beleggingsportefeuille en kan niet worden gezien als beleggingsadvies. Onderstaande aandelen dienen slechts ter inspiratie. Vijf aandelen lichten we onder de lijst nader toe.

Loading ...
Bedrijfsnaam ISIN Tickercode Laatste koers YTD 1M 1D
Barrick Gold Corp. CA0679011084 GOLD 17,95 -0,77 % 9,12 % 0,96 %
American Express Company US0258161092 AXP 238,60 27,36 % 2,65 % -0,14 %
Walt Disney Company US2546871060 DIS 96,74 7,14 % -5,84 % -0,23 %
IBM Corp. (International Business Machines) US4592001014 IBM 178,21 8,96 % 4,60 % 0,21 %
Target Corporation US87612E1064 TGT 150,71 5,82 % 1,47 % 3,15 %
Tesla Motors Inc US88160R1014 TSLA 246,91 -0,64 % 42,07 % -6,21 %
PayPal US70450Y1038 PYPL 59,62 -2,91 % -11,13 % 1,22 %
Ulta Salon Cosmetics & Fragrance Inc. US90384S3031 ULTA 402,13 -17,92 % 5,13 % 1,54 %
Heineken N.V. NL0000009165 HEIA 89,44 -2,72 % -5,61 % 0,20 %
Ralph Lauren Corp. US7512121010 RL 183,33 27,14 % -2,65 % 2,43 %

Walt Disney Company (DIS)

Beleggers die op zoek zijn naar een robuuste toevoeging aan hun portfolio zouden het aandeel Disney kunnen overwegen. De Walt Disney Company, met zijn divers en groeiend imperium, biedt een unieke combinatie van stabiliteit, innovatie en groeipotentieel. Disney is een iconisch merk met een diepgewortelde geschiedenis in entertainment en media. Het bedrijf heeft een divers portfolio dat filmstudio’s, themaparken, televisienetwerken en streamingdiensten omvat. Deze diversiteit biedt stabiliteit; als één segment wat minder presteert kunnen de andere compenseren.

Het aandeel Disney is in minder dan twee jaar tijd ruimschoots gehalveerd. Beleggers maakten zich zorgen over de verliezen bij de ‘entertainment’ tak die onder andere Disney’s streamingdiensten, zoals Disney+ en Hulu omvatten. Deze hebben echter een explosieve groei doorgemaakt en de verwachting dat deze trend zal voortzetten, vooral omdat Disney blijft investeren in exclusieve content en internationale uitbreiding. Bovendien verwacht het bedrijf dat deze diensten in 2024 winstgevend zullen zijn. Ook kondigde Disney onlangs plannen aan om nieuwe themaparken te gaan bouwen om ook op lange termijn relevant te blijven.

Dankzij de fors gedaalde koers handelt Disney nog op slechts 25,5x de winst voor 2024 en een verwachte K/W van 20 in 2025. Gemiddeld handelde de koers de afgelopen jaren op veel hogere waarderingen en op ongeveer 20,5x in de afgelopen 10 jaar.

beste aandelen 2024 | aandeel disney verwachting | aandeel disney 2024

Ulta Beauty (ULTA)

In de snel veranderende wereld van retail en consumentengoederen is Ulta Beauty een interessant aandeel om te overwegen. Dit bedrijf, dat zich specialiseert in de verkoop van cosmetica en huidverzorgingsproducten, biedt een aantrekkelijke groei voor beleggers.

Ulta Beauty heeft zich gevestigd als een leidende retailer in de beauty-industrie. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten, waaronder cosmetica, huidverzorging, haarverzorging en geuren, die aanspreken op een breed en divers klantenbestand. Ulta Beauty onderscheidt zich door zijn bedrijfsmodel dat zowel de online als de fysieke winkelervaring combineert. Het bedrijf investeert in een naadloze integratie tussen zijn e-commerce platform en zijn fysieke winkels, wat een verbeterde klantbeleving oplevert en de verkoop stimuleert.

De vraag naar beauty- en huidverzorgingsproducten zal naar verwachting blijven groeien, aangedreven door demografische trends zoals een toenemend bewustzijn van persoonlijke verzorging en schoonheid onder zowel vrouwen als mannen. Ulta Beauty heeft consequent sterke financiële prestaties laten zien, met een solide groei in omzet en winst. Dit wijst op een gezonde bedrijfsvoering en potentieel voor aanhoudende groei.

In het huidige fiscale jaar 2024 stijgt de omzet naar verwachting met ruim 9% naar $ 11,16 miljard. Voor de komende twee jaar wordt gerekend op een omzetgroei van 5% per jaar tot $ 12,3 miljard in he fiscale jaar van 2026. Daarbij hoort een nettowinst van $ 1,36 miljard en daarmee handelt het aandeel op slechts 18,1x de winst voor volgend jaar en 16,6x de winst van het jaar 2025 (fiscaal 2026).

PayPal (PYPL)

In 2024 biedt het aandeel PayPal een interessante kans voor beleggers die op zoek zijn naar een sterke speler in de financiële technologie (fintech) sector. PayPal is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf dat zich richt op digitale betalingen en geldoverdrachten. Opgericht in 1998, heeft PayPal zich ontwikkeld van een online betalingsoplossing voor eBay naar een veelomvattend platform dat door miljoenen mensen wereldwijd wordt gebruikt. Het bedrijf biedt diverse diensten, waaronder online betalingen, geldoverdrachten, en peer-to-peer-transacties via zijn digitale portemonnee.

Nu het aandeel met ruim 80% is gedaald oogt de waardering interessant. Bij Adyen is de opleving al gestart, wat mogelijk de interesse van beleggers in de aandelen van betaalverwerkers weer zal aanwakkeren. PayPal profiteert direct van de groei in e-commerce. De toenemende verschuiving naar online winkelen verhoogt de vraag naar veilige en gemakkelijke betalingsmethoden, wat een positief effect heeft op PayPal’s bedrijfsmodel.

Het bedrijf blijft innoveren door nieuwe producten en diensten te introduceren, zoals mobiele betalingen, peer-to-peer transacties, en contactloze betalingen. De recente uitbreidingen, waaronder het aanbieden van cryptocurrency-transacties, tonen de bereidheid van het bedrijf om zich aan te passen aan nieuwe trends en behoeften van de klant

PayPal heeft een solide financiële basis met een sterke kasstroom en gezonde winstmarges. Dit duidt op een goede bedrijfsvoering en potentieel voor toekomstige groei. De verwachte omzet voor 2023 ligt op $ 29,51 miljard met een nettowinst van $ 4,36 miljard, wat een nieuw record zou opleveren. Er wordt verwacht dat er ten minste $4,6 miljard aan vrije kasstroom zal worden gegenereerd. Analisten houden vervolgens rekening met aanhoudende groei met een omzet van $ 32,2 miljard in 2024 en $ 35,05 miljard in 2025. Daarbij horen nettowinsten van respectievelijk $ 4,36 miljard en $ 3,81 miljard. De vrije kasstroom zal naar verwachting nog beter zijn met $ 6,8 miljard in 2024 en $ 7,33 miljard in 2025.

Het aandeel PayPal handelt dus tegen een verwachte P/E van 14 voor het jaar 2024 en slechts 12,3x in 2025. Gecorrigeerd voor activa is PayPal zelfs nog goedkoper, omdat het momenteel $ 4,8 miljard meer aan contanten heeft dan schulden. De EV/FCF van slechts 8,6x voor het jaar 2024 maken het aandeel erg goedkoop in vergelijking met concurrenten zoals Adyen en Block. Adyen handelt op 42,5x de EV/FCF ratio en Block op 13,4x.

beste aandelen 2024 | aandeel Paypal verwachting | aandeel Paypal 2024

Target (TGT): 3,15% dividend

Target, een van de grootste retailers in de Verenigde Staten, kan gezien worden als een aantrekkelijke optie voor beleggers die willen investeren in de detailhandel. Het bedrijf heeft een sterke merkherkenning en een loyale klantenbasis opgebouwd. Dit is te danken aan hun focus op klanttevredenheid, kwaliteitsproducten en een goede winkelervaring.

Target heeft fors geïnvesteerd in zijn omnichannel strategie, die online en fysieke winkelervaringen integreert. Dit omvat diensten zoals online bestellen en afhalen in de winkel, thuisbezorging en mobiele apps. Deze aanpak heeft Target geholpen om zijn verkoop te verhogen en een sterke concurrentiepositie in de detailhandel. Target heeft succesvol meerdere eigen merken ontwikkeld die zowel kwaliteit als waarde bieden. Deze merken dragen bij aan hogere winstmarges en versterken de unieke positie van Target in de markt. Daarbij heeft Target zich gericht op snelgroeiende productsegmenten zoals biologische en natuurlijke producten, huisdecoratie en actieve kleding. Door in te spelen op deze trends, kan Target nieuwe klantengroepen aantrekken en zijn marktaandeel vergroten.

Target heeft consistent sterke financiële resultaten getoond, met een gezonde omzetgroei en winstmarges. Dit duidt op een solide bedrijfsbeheer en een goede positionering voor toekomstige groei. Toch is de koers van Target in 2022 en 2023 behoorlijk gedaald, voornamelijk door een te grote voorraad en veranderende consumentengewoonten. Na het einde van de overheidsstimulansen en de opheffing van COVID-19 beperkingen, verschoof de consumentenvraag van thuisproducten en kleding naar ervaringen zoals uiteten gaan en reizen. Dit leidde tot overmatige voorraden en diepe kortingen, waardoor de winstmarges van Target aanzienlijk werden aangetast. De daling in EBIT-marges was aanzienlijk, van ongeveer 8,8% in 2022 naar naar 3,5% in 2023.

Analisten verwachten dat aankomend jaar de omzet ongeveer gelijk blijft, maar dat de marges langzaamaan weer verbeteren tot boven de 5%. Door de forse afstraffing van de koers handelt het aandeel Target momenteel op slechts 15,5x de verwachte winst voor volgend jaar. In de afgelopen vijf jaar handelde het aandeel op gemiddeld 18,5x de winst. Bovendien biedt Target een aantrekkelijk dividendrendement van 3,15%.

Heineken (HEIA): 2% dividend

Beleggers die zich in 2024 enigszins willen beschermen tegen een mogelijke economische recessie en een matig beursklimaat kunnen het aandeel Heineken overwegen. Als een van ‘s werelds grootste brouwers, met een rijke geschiedenis en een sterk internationaal merkpositionering, bevindt Heineken zich in een unieke positie om te profiteren van verschillende markttrends.

Heineken geniet wereldwijde bekendheid en heeft een loyale klantenbasis. Het merk staat synoniem voor kwaliteit en traditie, wat een sterke basis vormt voor aanhoudend succes. Naast het vlaggenschipmerk Heineken, bezit het bedrijf een breed scala aan andere biermerken en alcoholvrije dranken. Deze diversiteit in producten stelt Heineken in staat om verschillende marktsegmenten te bedienen en de risico’s verbonden aan enkelvoudige product afhankelijkheid te verminderen.

Heineken investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe producten en smaken te introduceren. Dit helpt het bedrijf om relevant te blijven in een veranderende markt en om nieuwe klantensegmenten aan te boren. Heineken heeft zijn aanwezigheid in opkomende markten, zoals Azië, Afrika en Latijns-Amerika, aanzienlijk vergroot. Deze markten bieden aanzienlijke groeikansen gezien de toenemende koopkracht en de groeiende vraag naar premium biermerken.

Er is een duidelijke trend waarneembaar waarbij consumenten bereid zijn meer te betalen voor premiumproducten. Heineken, bekend om zijn kwaliteit, kan profiteren van deze trend. Het bedrijf past zich bovendien aan de veranderende smaken en voorkeuren van consumenten aan, inclusief een groeiende interesse in ambachtelijke bieren en alcoholvrije opties. Dit vermogen om te innoveren en zich aan te passen, is cruciaal voor langetermijnsucces.

Heineken heeft over de jaren heen sterke financiële resultaten laten zien met solide winst- en omzetgroei. Dit getuigt van een effectief bedrijfsbeheer en een succesvolle uitvoeringsstrategie. In 2023 komt de omzet waarschijnlijk uit op ruim € 30,3 miljard en met een groei van enkele procenten per jaar moet de omzet in 2025 kunnen stijgen tot € 33,6 miljard. Daarbij word Heineken momenteel verhandeld op een K/W-verhouding van 18,2x en 16x de verwachte winst voor 2024 en 2025. Dat is lager dan de markt en lager dan het gemiddelde van Heineken in de afgelopen vijf jaar dat op 27,6x ligt.

Beleggen in de beste aandelen voor 2024 via LYNX?

Via LYNX heeft u de mogelijkheid om aandelen rechtstreeks te kopen en verkopen, dus ook in de bovenstaande aandelen tips. U heeft toegang tot ruim 150 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

Share this article Show less

Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.