Beste biotech aandelen
De wereld is nu al anderhalf jaar in de ban van de pandemie. Het einde van de pandemie is echter eindelijk in zicht nu een aantal bedrijven met succes een vaccin tegen het coronavirus hebben ontwikkeld. In dit artikel bespreken wij de drie beste biotechbedrijven die een succesvol vaccin hebben ontwikkeld en wat dit voor hen betekent. Moeten we in deze biotech aandelen beleggen of is het al te laat? Het zal allemaal in dit artikel worden besproken.

We bespreken de bedrijven Pfizer, Moderna en Johnson & Johnson en zullen per bedrijf de volgende topics behandelen:

  • Wat doet de koers van de biotech aandelen?
  • Het laatste nieuws over de biotech aandelen
  • Laatste financiële resultaten van de biotech aandelen
  • Technische analyse van de biotech aandelen
  • Laatste adviezen van de biotech aandelen

De beste biotech aandelen in tijden van Corona | Beleggen in biotech aandelen | beleggen in pfizer

De beste biotech aandelen in tijden van Corona

Aandeel Pfizer

Pfizer is het toonaangevende biotechbedrijf op het gebied van coronavirusvaccins. Het bedrijf Pfizer was de eerste om de wereld te voorzien van een nieuw vaccin dat de pandemie zou bestrijden. Het vaccin van het bedrijf is gebruikt om met succes miljoenen mensen over de hele wereld in te enten en leidt die race tegen rivalen Moderna en AstraZeneca.

Aan het begin van het jaar heeft Pfizer een verklaring vrijgegeven waarin staat dat het verwacht dat het vaccin in 2021 een koele 15 miljard dollar aan omzet zal genereren. De opbrengst van het vaccin zal echter gedeeld worden met hun partner BioNTech. Dit laat beide bedrijven echter met een enorme hoeveelheid inkomsten zitten.

Beide bedrijven zouden in feite een veel hogere opbrengst kunnen zien. Rivalen AstraZeneca en Johnson & Johnson waren in het midden van een aantal recente problemen. Dit heeft een grotere kans gecreëerd voor Pfizer. De Europese Unie heeft bijvoorbeeld verklaard dat zij hun contracten met AstraZeneca of Johnson & Johnson niet zullen verlengen en in plaats daarvan zaken zullen blijven doen met Pfizer. Geschat wordt dat de Europese Unie tot 2023 1,8 miljard Pfizer vaccins zal kopen.

Koers aandeel Pfizer

Je zou denken dat het Pfizer-aandeel nu wel omhoog zou zijn geschoten vanwege de eerder genoemde redenen. Maar dat is niet zo, het aandeel is sinds het begin van het jaar met slechts 15 procent gestegen en slechts 18 procent sinds de pandemie, die in december 2019 begon. Aan het einde van 2020 leek het aandeel eindelijk op stoom te komen toen beleggers de veelbelovende vaccingegevens zagen die uit het bedrijf naar voren kwamen, maar dit positieve sentiment keerde snel om toen beleggers naar het grotere plaatje begonnen te kijken in plaats van zich enkel te richten op het vaccin. Pfizer heeft een breed scala aan andere bedrijfsactiviteiten en producten die even belangrijk, zo niet belangrijker zijn dan het coronavirusvaccin.

De prestatie van het aandeel Pfizer is zeker een beetje teleurstellend, maar nu Pfizer eindelijk hun spin-off bedrijf Upjohn heeft voltooid, de verkoop van een verscheidenheid aan andere geneesmiddelen is gestegen en natuurlijk de uiteindelijke omzet van het coronavirusvaccin, zal het aandeel Pfizer in de nabije toekomst ongetwijfeld nog veel meer groeien.

Beste biotech aandelen | Beleggen in biotech | Pfizer beleggen | Moderna beleggen | Johnson & Johnson beleggen

Wat doet Pfizer?

Pfizer is een Amerikaanse multinationale farmaceutische onderneming met het hoofdkantoor in New York City. De onderneming produceert en ontwikkelt een breed scala aan geneesmiddelen en vaccins voor cardiologie, endocrinologie, immunologie, neurologie en oncologie. Het bedrijf bezit een aantal geneesmiddelen en die elk meer dan een miljard dollar aan inkomsten op jaarbasis genereren.

Het bedrijf werd opgericht in 1849 en is daarmee een van de oudste bedrijven die vandaag de dag nog bestaan. Pfizer maakte van 2004 tot augustus 2020 deel uit van de Dow Jones, toen het werd vervangen door een ander farmaceutisch bedrijf, Amgen. Het bedrijf is genoemd naar de oprichter van het bedrijf, Charles Pfizer.

Pfizer’s coronavirus vaccin

Pfizer is de belangrijkste leverancier van het coronavirusvaccin voor een aantal landen over de hele wereld. Het had een zware strijd tegen Moderna, maar het bedrijf was in staat zijn rivalen met een kleine marge te verslaan toen het in december de eerste toelating voor noodgebruik voor een coronavirusvaccin van de FDA scoorde.

Pfizer werkt samen met BioNTech. BioNTech is een Duits biotechbedrijf dat in Mainz is gevestigd. Het bedrijf ontwikkelt en vervaardigt actieve immunotherapieën voor de specifieke behandeling van ziekten. BioNTech maakt gebruik van de mRNA-methode om farmaceutische kandidaten te ontwikkelen, wat een van de belangrijkste redenen is waarom Pfizer een partnerschap met het bedrijf is aangegaan om een vaccin tegen het coronavirus te ontwikkelen.

Pfizer’s financiële resultaten

Pfizer had het de afgelopen jaren moeilijk wat groei betreft. Een aantal van hun geneesmiddelen wogen op hun financiële resultaten. Nu beginnen beleggers hun aandacht op Pfizer te vestigen en geloof het of niet maar Pfizer’s succesvolle coronavirus vaccin is niet de enige reden. Pfizer kondigde de financiële resultaten van het eerste kwartaal aan op 4 mei en de resultaten waren op zijn zachtst gezegd indrukwekkend.

Het bedrijf Pfizer rapporteerde een omzet van meer dan 14,6 miljard dollar, een ongelooflijke stijging van 42 procent op jaarbasis. Het netto inkomen kwam uit op een koele 4,9 miljard dollar of 0,86 dollar per aandeel. Vorig jaar, in dezelfde periode, zag Pfizer een netto-inkomen van 3,4 miljard dollar of 0,60 dollar per aandeel. Een enorme verbetering.

We kunnen niet ontkennen dat Pfizer’s Covid-19 vaccin hier de grote ster was. De verkoop van het vaccin bedroeg in totaal 3,46 miljard dollar. Twee miljard van dit bedrag kwam uit de Verenigde Staten. Het is dus duidelijk dat er nog heel wat omzet overblijft voor Pfizer. Het vaccin was zeker de ster dit kwartaal, maar zelfs zonder het vaccin, stegen de inkomsten van Pfizer nog steeds met 8 procent op jaarbasis. Zo steeg de verkoop van oncologische geneesmiddelen van Pfizer met 18 procent. Geneesmiddelen voor inwendige geneeskunde haalden een groei van 11 procent, terwijl de verkoop van ziekenhuisgeneesmiddelen met 12 procent steeg. Pfizer heeft zeker groei gezien in alle segmenten.

Balans

Beste biotech aandelen | Beleggen in biotech | Pfizer beleggen | Moderna beleggen | Johnson & Johnson beleggen

Resultatenrekening

Beste biotech aandelen | Beleggen in biotech | Pfizer beleggen | Moderna beleggen | Johnson & Johnson beleggen

Aandeel Pfizer: Technische Analyse

Het aandeel Pfizer is de laatste maanden zeer volatiel geweest, zelfs met positief nieuws over het coronavirusvaccin. Het aandeel heeft niet echt een duidelijk technisch verschijnsel dat zou kunnen suggereren welke richting het zou kunnen uitgaan. Het handelt momenteel in de buurt van een belangrijke weerstandszone die het in november en december brak, maar het slaagde er niet in om het momentum vast te houden. De vraag is nu of het aandeel Pfizer de weerstand opnieuw kan breken. Een doorbraak zou echter niet echt veel kunnen betekenen, omdat het aandeel Pfizer nog een aantal belangrijke niveaus moet bereiken en breken. Het fundamentele plaatje is absoluut positief, dus het wordt een kwestie van tijd voordat Pfizer hoger handelt.

Beste biotech aandelen | Beleggen in biotech | Pfizer beleggen | Moderna beleggen | Johnson & Johnson beleggen

Conclusie aandeel Pfizer

Pfizer had nog beter nieuws te melden. Het bedrijf kondigde aan dat het de Europese Unie opnieuw bevoorraadt met 100 miljoen extra doses van het coronavirusvaccin. De Europese Unie had deze optie meegenomen in het contract dat in februari werd ondertekend. Dit brengt de totale hoeveelheid geleverde vaccins op 600 miljoen doses.

Pfizer en BioNTech hebben de herbevoorrading te danken aan het feit dat AstraZeneca er niet in slaagde een succesvol vaccin te leveren. De Europese Unie is gestopt met het kopen van de vaccins van AstraZeneca vanwege de bijwerkingen zoals de ontwikkeling van bloedstolsels.

Het goede nieuws voor Pfizer en BioNTech houdt hier niet op, de Europese Unie verklaarde dat onderhandelingen aan de gang zijn om mogelijk nog eens 1,8 miljard doses van het Pfizer-vaccin te kopen tot 2023. Dit zou een verkoop ter waarde van 26 miljard betekenen voor Pfizer en BioNTech als de prijs gelijk blijft. Verwacht wordt echter dat het prijskaartje voor een enkele dosis van het coronavirusvaccin fors zal stijgen, met 60 procent om precies te zijn. Dit betekent dat Pfizer en BioNTech ongeveer 40 miljard dollar kunnen verdienen aan de nieuwe overeenkomst.

Het is duidelijk dat Pfizer de leidende speler is op het gebied van coronavirusvaccins.

Aandeel Moderna

Koers aandeel Moderna

Het aandeel Moderna heeft het de afgelopen maanden echt goed gedaan, de koers is een koele 630 procent gestegen sinds hun beursgang in december 2018, waarbij het grootste deel van die koersstijging tijdens de pandemie kwam. Hun race voor een coronavirusvaccin heeft het bedrijf ongetwijfeld op de kaart gezet. Moderna was een van de eerste bedrijven die boodschapper-RNA gebruikte in de zoektocht om een vaccin voor COVID-19 te ontwikkelen. Het positieve nieuws van Moderna zorgde ervoor dat beleggers massaal in het aandeel instapten.

Beste biotech aandelen | Beleggen in biotech | Pfizer beleggen | Moderna beleggen | Johnson & Johnson beleggen

Wat doet Moderna?

Moderna is een Amerikaans biotechnologiebedrijf dat zich richt op het ontdekken van geneesmiddelen, de ontwikkeling van geneesmiddelen en vaccintechnologieën die uitsluitend zijn gebaseerd op messenger-RNA (mRNA).

Het Moderna-technologieplatform is om synthetische mRNA in levende cellen in te brengen die de cellen zouden her-programmeren om immuunreacties te ontwikkelen, in plaats van dat ze extern aangemaakt en geïnjecteerd worden zoals bij conventionele medicijnen. Het is een nieuwe techniek die is door verschillende grote farmaceutische en biotechnologiebedrijven niet meer word toegepast. Dit komt omdat vele bedrijven de negatieve bijwerkingen van het inbrengen van RNA niet konden oplossen. Er is ook nog geen mRNA-medicijn goedgekeurd voor menselijk gebruik.

Moderna’s coronavirus vaccin

Het vaccin van Moderna maakt gebruik van de messenger-RNA-methode die ook wordt gebruikt door Pfizer en BioNTech. Moderna brengt reeds een zeer effectief vaccin op de markt. Voor het vaccin van Moderna wordt een potentiële omzet van 18 miljard dollar verwacht. Moderna probeert het vaccin echter nog verder te verbeteren en te ontwikkelen. De fase 1-studie voor een nieuw en verbeterd coronavirusvaccin is reeds gestart. Het nieuwe vaccin hoeft misschien niet meer in vriezers te worden bewaard, wat een enorme bonus is voor ontwikkelingslanden die misschien niet de infrastructuur hebben om de huidige vaccins te bewaren.

De andere potentiële enorme verbetering is het feit dat slechts één dosis van het vaccin nodig zal zijn in plaats van twee. Als dit nieuwe en verbeterde vaccin er komt, zou dat geweldig nieuws zijn voor Moderna, wat natuurlijk het aandeel Moderna een stuk hoger zou kunnen stuwen. Het belangrijkste aspect is of het vaccin kan worden bewaard in normale koelkasten in plaats van diepvriezers. Dit zou Moderna op de eerste plaats zetten en Pfizer ongetwijfeld van de troon stoten.

Moderna’s financiële resultaten

Het aandeel Moderna is in 2021 nogal volatiel geweest. Als we echter naar het grotere geheel kijken, heeft het aandeel Moderna het heel goed gedaan. Moderna kondigde ongelooflijke financiële resultaten aan voor het eerste kwartaal van 2021. Het was zelfs het eerste winstgevende kwartaal van Moderna ooit. De inkomsten van het bedrijf bedroegen 1,9 miljard dollar. Vergelijk dit met het eerste kwartaal van dezelfde periode vorig jaar dat een miezerige 8 miljoen dollar bedroeg. Een stijging van 23.650 procent. De netto-inkomsten bedroegen 1,2 miljard dollar of 2,84 dollar per aandeel en dat is het eerste winstgevende kwartaal van Moderna ooit. Vorig jaar leed het bedrijf een verlies van 124 miljoen dollar.

De groei is natuurlijk ongelooflijk om te zien, maar het was te verwachten. Hun coronavirusvaccin heeft de financiële resultaten een boost gegeven. De inkomsten uit het vaccin bedroegen 1,7 miljard dollar, wat overeenkomt met 102 miljoen verkochte doses van het vaccin. Moderna ontving ook heel wat subsidies tijdens de ontwikkeling van het vaccin. Deze subsidies compenseerden echter de kosten die Moderna maakte voor onderzoek en ontwikkeling, die 400 miljoen dollar bedroegen. De kosten voor onderzoek en ontwikkeling verviervoudigden in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Moderna verwacht dat haar coronavirusvaccin alleen al in 2021 een enorme omzet van 19,2 miljard dollar zal genereren. De prognose is gebaseerd op contracten die het bedrijf heeft gesloten met andere partijen zoals overheidsinstellingen en organisaties. Het aandeel Moderna zag eigenlijk geen enorme koersstijging na deze resultaten, beleggers maken zich zorgen dat de Amerikaanse overheid zal afzien van intellectueel eigendom voor coronavirusvaccins, wat de verkoop voor bedrijven als Moderna zou beperken.

Balans

Beste biotech aandelen | Beleggen in biotech | Pfizer beleggen | Moderna beleggen | Johnson & Johnson beleggen

Resultatenrekening

Beste biotech aandelen | Beleggen in biotech | Pfizer beleggen | Moderna beleggen | Johnson & Johnson beleggen

Aandeel Moderna: Technische Analyse

Het aandeel Moderna is technisch buitengewoon aantrekkelijk. Het aandeel is momenteel bezig met het vormen van een stijgende driehoek of ascending triangle. Dit is een bullish patroon dat, indien doorbroken, een nieuwe opwaartse trend zou signaleren. Een soortgelijk patroon ontstond een paar maanden geleden dat uitbrak en een nieuwe trend hoger begon. Het volume tijdens de stijgende driehoek patroonvorming is ook extreem laag voor het aandeel, wat een positief signaal is voor het succes van het patroon. Een doorbraak van de stijgende driehoek zou de prijs naar 270-300 dollar per aandeel kunnen doen stijgen op basis van technische meetregels.

Beste biotech aandelen | Beleggen in biotech | Pfizer beleggen | Moderna beleggen | Johnson & Johnson beleggen

Conclusie aandeel Moderna

Hoewel Moderna Pfizer net niet heeft kunnen verslaan, heeft het bedrijf het toch heel goed gedaan in de race om een goed coronavirusvaccin te ontwikkelen. Moderna is zelfs van plan om bij de Amerikaanse Food and Drug Administration een voorstel in te dienen voor de volledige goedkeuring van hun coronavirusvaccin. Moderna heeft bijna studie fase 2 van 3 voltooid voor het gebruik van het vaccin in de leeftijdsgroep van 12 tot 17 jaar en Moderna is in gesprek met de regelgevende instanties om deze leeftijdsgroep toe te voegen aan de mensen die in aanmerking komen om het vaccin te gebruiken. Een andere studie wordt uitgevoerd voor kinderen van 6 tot 11 jaar.

Moderna verwacht dat hun vaccin in 2021 19,2 miljard dollar aan inkomsten zal genereren. De CEO van Moderna verklaarde dat in 2022 veel hogere leveringsafspraken zouden moeten worden gemaakt. De stijging is zeer goed nieuws voor Moderna. Het bedrijf heeft al verklaard dat ze hun productiecapaciteit zullen verdrievoudigen om de toegenomen vraag die onvermijdelijk zal optreden in 2022 bij te kunnen houden. De toegenomen vraag zal komen van regeringen die al deals met Moderna hebben gesloten. Nu is Moderna ook in gesprek met verschillende regeringen uit Azië, Latijns-Amerika en Afrika. Het bedrijf was niet in staat om aan deze continenten te leveren vanwege aanbodbeperkingen. Het is duidelijk dat Moderna veel meer omzet zal zien in hun coronavirusvaccin zodra ook deze continenten in staat zullen zijn om te worden voorzien van het vaccin.

Naast het coronavirusvaccin steekt Moderna nog steeds veel energie in verschillende geneesmiddelen en vaccins die geen verband houden met COVID-19. Het bedrijf heeft zijn cytomegalovirusvaccin in een vergevorderd studiefase gebracht. Heel wat andere vaccins bevinden zich in fase 1 van de studies, zoals een nieuw griepvaccin, een vaccin voor het Epstein-Barr-virus en een HIV-virusvaccin. Alle vaccins zullen gebruik maken van de Messenger-RNA-methode.

Het coronavirus-vaccin heeft Moderna enorm geholpen, de vraag is nu of het bedrijf het momentum kan voortzetten om nieuwe vaccins voor andere virussen op de markt te brengen. Het bedrijf heeft nu zeker genoeg middelen om zichzelf echt op de kaart te zetten.

Aandeel Johnson & Johnson

Koers aandeel Johnson & Johnson

Johnson & Johnson heeft de afgelopen maanden redelijk goed gepresteerd, de marktcrash in maart 2020 was ruw maar het aandeel Johnson & Johnson herstelde zich daar snel van. Sindsdien is het aandeel gestaag hoger aan het slijpen, balancerend tussen trends en consolidaties. Het aandeel Johnson & Johnson is dit jaar slechts 9,6 procent gestegen maar dat is eigenlijk prima gezien het feit dat Johnson & Johnson wat problemen had met hun vaccin en de productie ervan. Het aandeel nadert opnieuw zijn hoogste koers ooit van 173 dollar per aandeel.

Beste biotech aandelen | Beleggen in biotech | Pfizer beleggen | Moderna beleggen | Johnson & Johnson beleggen

Wat doet Johnson & Johnson?

Johnson & Johnson is een Amerikaanse multinational opgericht in 1886 die medische apparaten, farmaceutische producten en consumentenverpakkingen ontwikkelt. De gewone aandelen zijn een onderdeel van de Dow Jones Industrial Average en het bedrijf staat op nummer 37 op de Fortune 500-lijst van 2019 van de grootste Amerikaanse bedrijven op basis van de totale omzet. Johnson & Johnson is een van ’s werelds meest waardevolle bedrijven.

Johnson & Johnson heeft zijn hoofdkantoor in New Jersey. Het bedrijf omvat ongeveer 250 dochterondernemingen met activiteiten in 60 landen en producten die in meer dan 175 landen worden verkocht. Johnson & Johnson behaalde in het jaar 2019 een wereldwijde omzet van $ 82 miljard. De merken van Johnson & Johnson omvatten talrijke bekende namen van medicijnen en EHBO-benodigdheden.

Johnson & Johnson’s coronavirus vaccin

Johnson & Johnson kondigde in maart 2020 al aan dat het meer dan $ 1 miljard zou investeren om een ​​kandidaat-vaccin tegen COVID-19 te ontwikkelen. Een bedrag vele malen groter dan de investeringen van andere medicijnfabrikanten. Johnson & Johnson heeft een vaccin dat slechts één dosis vereist. Het bedrijf kreeg in februari toestemming voor noodgebruik van de Amerikaanse Food and Drug Administration. Slechts twee maanden nadat de vaccins van Pfizer en Moderna werden goedgekeurd. De VS bestelde 100 miljoen doses. Begin april kwam het momentum van Johnson & Johnson echter tot stilstand. Johnson & Johnson heeft de productie van hun vaccin moeten stopzetten op basis van aanbevelingen van de Amerikaanse FDA en de Centers for Disease Control and Prevention. De reden voor deze onderbreking was het optreden van ernstige bloedstolsels bij sommige mensen die het vaccin toegediend kregen.

Deze bloedstolsels waren echter uiterst zeldzaam. Van de 6,8 miljoen mensen die met het vaccin van Johnson & Johnson waren gevaccineerd, ontwikkelden slechts zes van hen deze ernstige bloedstolsels. Het stopzetten van het vaccin was te wijten aan overvloedige voorzichtigheid. Het vaccin van Johnson & Johnson is weer in productie en distributie.

Johnson & Johnson’s financiële resultaten

Johnson & Johnson boekte goede financiële resultaten voor het eerste kwartaal en versloeg daarmee de verwachtingen van de Wall Street-analisten. Johnson & Johnson rapporteerde een omzet van 22,3 miljard dollar, wat een stijging van 8 procent betekent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het nettoresultaat kwam uit op 6,2 miljard dollar of 2,32 dollar per aandeel, vergeleken met het eerste kwartaal van 2020 toen het nettoresultaat 5,8 miljard dollar of 2,17 dollar per aandeel bedroeg. Nu, deze cijfers zijn niet echt vanwege hun coronavirus vaccin, Johnson & Johnson verklaarde dat zij niet zullen proberen om hun vaccin te verkopen met het doel om winst te maken.

Het bedrijf haalde de meeste groei uit hun segment van medische apparatuur. Dit was een segment dat de grootste terugval in activiteit had gekend als gevolg van de pandemie. Een heleboel niet-spoedeisende operaties werden uitgesteld, wat Johnson & Johnson voelde in hun financiële resultaten in 2020. Sindsdien heeft het segment zich hersteld en is het met 11 procent gestegen. Het grootste segment van Johnson & Johnson, de farmaceutica, zag de inkomsten met 9,6 procent stijgen. De omzetgroei kwam van een paar geneesmiddelen die een snelle groei kenden.

Het coronavirusvaccin van Johnson & Johnson haalde in het eerste kwartaal slechts 100 miljoen dollar binnen. Natuurlijk werd de goedkeuring voor het noodgebruik van hun vaccin pas in februari gegeven. Ondanks de degelijke financiële resultaten, is het aandeel niet echt gestegen. De reden hiervoor is de verwachtingen van het bedrijf voor het volledige jaar 2021. De omzet zal naar verwachting rond de 90,6 miljard tot 91,6 miljard dollar liggen. Dat is iets lager dan de aanvankelijke verwachtingen die in januari werden bekendgemaakt.

Balans

Beste biotech aandelen | Beleggen in biotech | Pfizer beleggen | Moderna beleggen | Johnson & Johnson beleggen

Resultatenrekening

Beste biotech aandelen | Beleggen in biotech | Pfizer beleggen | Moderna beleggen | Johnson & Johnson beleggen

Aandeel Johnson & Johnson: Technische Analyse

Het aandeel Johnson & Johnson heeft de voorbije maanden heel wat technische niveaus gerespecteerd, zowel horizontale als diagonale niveaus fungeerden als steun- en weerstandsniveaus. Een aandeel dat de niveaus netjes respecteert is zeer gemakkelijk om in te beleggen of in te handelen vanwege de voorspelbaarheid ervan. Het aandeel Johnson & Johnson handelt momenteel rond het all-time high van 173,78 dollar per aandeel. Als het aandeel dat niveau kan breken, kan het nog veel hoger gaan omdat het geen bovenliggende weerstand zal hebben.

Beste biotech aandelen | Beleggen in biotech | Pfizer beleggen | Moderna beleggen | Johnson & Johnson beleggen

Conclusie aandeel Johnson & Johnson

Johnson & Johnson is een grote naam in de gezondheidszorg die door de jaren heen stabiele en consistente rendementen heeft opgeleverd voor beleggers. Het betaalt ook een groeiend dividendrendement. Johnson & Johnson is al een tijdje in het nieuws vanwege hun coronavirusvaccin natuurlijk. Maar dat is niet de hoofdreden waarom dit aandeel in ons artikel staat. Het bedrijf kan beleggers veel meer groei bieden uit hun andere producten dan uit één enkel vaccin. Johnson & Johnson’s coronavirusvaccin wordt geproduceerd zonder het doel om winst te maken zolang de pandemie voortduurt. Dus ook al zal Johnson & Johnson in de nabije toekomst waarschijnlijk enig positief effect zien van hun vaccin op hun financiële resultaten, toch zal het niet de belangrijkste factor zijn voor het bedrijf.

Het bedrijf kan beleggers een blijvend rendement bieden. Johnson & Johnson heeft drie belangrijke divisies die een enorm bedrag aan inkomsten genereren. Hun farmaceutische segment brengt een ongelooflijke verscheidenheid aan geneesmiddelen op de markt. Een ander segment, genaamd consumentengezondheid, wordt ondersteund door bekende namen van geneesmiddelen waar iedereen van gehoord heeft. Het derde segment zijn de medische hulpmiddelen, waaronder chirurgische instrumenten en zelfs knie- en heupprotheses.

Johnson & Johnson kreeg een beetje een klap in 2020 als gevolg van de pandemie, maar het heeft zich sindsdien op alle fronten hersteld. Het bedrijf biedt beleggers zelfs een stevig dividend. Het dividend bedraagt 2,5 procent op basis van de huidige aandelenkoers. Het is een bedrijf dat zijn dividend in de afgelopen zestig jaar heeft verhoogd. Het is een aandeel dat elke dividendbelegger zou moeten bezitten.

Het coronavirusvaccin van het bedrijf is natuurlijk een bonus voor hun naambekendheid en de vraag naar hun aandeel zal ongetwijfeld toenemen. Johnson & Johnson is dus, ook al is het niet al te zeer gericht op het maken van winst met hun vaccin, nog steeds een aandeel waar elke belegger naar zou moeten kijken.

De beste Biotech aandelen kopen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook bovenstaande biotech aandelen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Aandelen kopen bij LYNX


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart